En halsduk har varit en essentiell del av en mans garderob i många år och användandet av en halsduk går långt tillbaka i tiden. En halsduk är helt enkelt en viktig accessoar för oss män. Kolla gärna in vår guide till: basgarderob man för mer om vad som är viktigt att ha i din garderob.

En halsduk fyller förstås funktionen att hålla dig varm när det blir kallt ute, speciellt under höst och vinter, men är även en viktig del av herrmodet och är ett sätt för oss män att helt enkelt se mer välklädda och snygga ut.

Halsdukar är en accessoar som du gärna kan ha två utav. En mörk halsduk och en ljus halsduk och gärna en enfärgad och kanske en som är mönstrad – så att du kan välja rätt halsduk som matchar din outfit på rätt sätt.

Både svart och grå är en klassiska färger som går att matcha på ett enkelt sätt med andra kläder och accessoarer, men det finns mycket att välja på när det gäller både färger och mönster.

Varför du som man bör bära halsduk:

En halsduk skyddar din hals.

Det finns inget bättre sätt att skydda din hals än med en bra herrhalsduk. På vår och sommar kan man använda en tunn halsduk (mer en scarf), på hösten kan man använda en lite tjockare halsduk som skyddar mot blåst och kyla och på vintern är en riktigt varm och tjock halsduk ett bra sätt att skydda halsen och att hålla värmen. Det är dessutom riktigt mysigt att ha en varm halsduk när det är kallt ute.

En halsduk är en snygg accessoar.

Halsdukar är en viktig del av modet. År efter år så är det en sak vi konstant ser på modevisningar världen runt: halsdukar som snygga accessoarer. En halsduk är ett sätt att uttrycka sig, En snygg herrhalsduk kommer få dig att se bättre ut och genom att du bär en snygg halsduk kommer du att visa att du är en man med stil som bryr dig om hur du ser ut och vad du har på dig.

I princip alla modehus och klädmärken gör halsdukar för män och det kan vara svårt att hitta rätt bland alla modeller, färger och märken.

För att hjälpa dig att hitta rätt har vi här tagit fram en lista på några av de absolut snyggaste och skönaste herrhalsdukar som finns – som inte bara kommer hjälpa dig att hålla värmen utan även få dig att se snyggare och mer välklädd ut.

Vi ger dig förstås (som alltid här på Perfecto) tips på hur och vad du bäst matchar en specifik halsduk och färg med så att du alltid ser så bra och välklädd ut som möjligt.

Gant Brun Halsduk Herr

Gant Halsduk Herr
(Bild ovan: Brun herrhalsduk från Gant.)

Gant är kända för deras enkla och stiliga herrkläder och accessoarer och det här är en snygg brun halsduk. En ribbstickad halsduk där materialet är en ullmix som är galet mjuk, varm och framförallt skön mot huden! Färgen är klockren och till och med Gant loggan ser snygg ut mot det bruna.

Denna halsduk matchar du bäst med: Brunt är verkligen helrätt just nu och kan matchas med relativt många andra färger. Vitt och brunt är hur snyggt som helst, men svart och brunt är ju lika snyggt det med. Blått och brunt går också väldigt bra ihop. Du kan matcha det mesta med brunt och det kommer se snyggt ut. Glöm inte bort att du även kan rocka en stil där du kör ton i ton eller där du håller dig till närliggande färger. Kombinera en brun halsduk med en brun eller beige rock och ett par snygga ljus beige chinos för en riktigt stilig och genomtänkt stil.

Du kan se mer av denna bruna halsduk och köpa den här: Gant Halsduk Herr

 

Amanda Christensen Fiskbensmönstrad Grå Halsduk Herr

Halsduk herr grå Amanda Christensen
(Bild ovan: Grå halsduk för män från Amanda Christensen.)

En grå halsduk herr från Amanda Christensen som är riktigt snygg. Det som gör denna halsduk snygg är att den är fiskbensmönstrad på ett riktigt snyggt sätt. Varm och skön i bra längd och bredd med fransade kortsidor.

Denna halsduk matchar du bäst med: I princip det mesta. Grå är en färg som funkar till mycket. Fiskbensmönstret ger denna halsduk en mer avslappnad stil så om du ska ha en halsduk för mer formella sammanhang (t.ex i kombination med en kostym) så kanske du ska välja en annan halsduk. Men för alla andra tillfällen funkar denna halsduk riktigt bra och den ser riktigt snygg ut.

Du kan se mer av denna grå halsduk och köpa den här: Grå halsduk Amanda Christensen

Riley Denley Grå Halsduk Herr

Grå halsduk herr Riley Denley
(Bild ovan: Grå ull halsduk herr från Riley.)

En snygg grå halsduk i 100% ull från svenska Riley. Som det mesta av de herrkläder och accessoarer för män från Riley så är det här ett snyggt plagg som dessutom är riktigt skön att ha på sig. Fransade kortsidor ger halsduken en en snygg och elegant stil.

Denna halsduk matchar du bäst med: Det mesta. Återigen så är grått en tacksam färg att matcha då grått funkar i de flesta kombinationer. Det här är en modell som funkar till det mesta, både smart casual och mer uppklätt där du har kavaj som till en stil som är mer avslappnad. Riktigt snygg och till ett riktigt bra pris. Köp!

Du kan se mer av denna grå halsduk och köpa den här: Grå halsduk Amanda Christensen

East West Jairo Ljusgrå Halsduk Herr

Ljusgrå halsduk herr East West
(Bild ovan: Ljusgrå halsduk i ull från East West.)

Jairo är en snygg ribbstickad ljusgrå halsduk i 100% bomull från East West. En ribbstickad halsduk ger en speciell, mjuk och fin känsla och ser på samma gång snygg ut. Ribbstickat är snyggt när det ser ut så här! Klockrent från East West och priset är absolut helrätt!

Denna halsduk matchar du bäst med: Ribbstickat ser ganska avslappnat ut och passar perfekt med andra ord till en mer ledig stil. Finns förstås ingenting som hindrar dig från att använda den i samband med kavaj, etc – men den gör sig absolut bäst i en avslappnad och informell stil. Bär den ihop med ett par svarta jeans och en mörk jacka för en riktigt snygg färgkombination.

Du kan se mer av denna ljusgrå ull halsduk och köpa den här: Ljusgrå halsduk East West

Tommy Hilfiger Pima Cotton Cashmere Halsduk Herr

Tommy Hilfiger halsduk herr blå cashmere
(Bild ovan: Marinblå halsduk herr i kashmir och bomull från Tommy Hilfiger.)

Tommy Hilfiger står för kvalitet och sin många gånger enkla men snygga stil på deras herrkläder och accessoarer och det här är enkel och snygg halsduk i kashmir och bomull (5% kashmir, 95% bomull) för en skön och mjuk känsla. Tommy Hilfiger loggan i miniatyr på vid ena kortsidan.

Denna halsduk matchar du bäst med: Marinblå är även den en tacksam färg som funkar med många andra färger. Du kan antingen bära denna halsduk tillsammans med andra herrkläder som är blå eller marinblå för en stil som går ton i ton eller skapa kontrast genom att matcha den med ljusa plagg (t.ex ett vit eller grå jacka.) Marinblå är en klassisk, tidlös och framför allt snygg färg!

Du kan se mer av denna marinblå halsduk och köpa den här: Marinblå halsduk Tommy Hilfiger

Samsøe Samsøe Svart Halsduk Herr

Herrhalsduk svart Samsoe Samsoe
(Bild ovan: svart herrhalsduk från Samsøe Samsøe.)

Samsøe Samsøe gör mer än oftast snygga enkla och stiliga kläder och accessoarer och denna herrhalsduk är inget undantag. Svart, enkel och snygg. Det här är en halsduk med fransade kortsidor.

Denna halsduk matchar du bäst med: Precis som med marinblå så kan du köra ton i ton med andra svarta kläder eller skapa kontrast med ljusa plagg. Svart och grått är en klockren kombination om du har en grå rock eller jacka. Du kan förstås även matcha denna med t.ex en marinblå eller blå jacka eller en beige rock. Du kan även matcha färgen på din halsduk med färgen på din mössa. Du kan hitta inspiration till mössor här: snygga mössor herr.

Funkar med det mesta så det är bara att prova på olika kombinationer!

Du kan se mer av denna svarta herrhalsduk och köpa den här: Svart Halsduk Samsøe Samsøe

NN07 Rutig Halsduk Herr

Rutig halsduk herr NN07
(Bild ovan: Svart/grå rutig halsduk från NN07.)

Rutigt är inte bara trendigt utan även jäkligt snyggt. Då de flesta väljer enfärgade halsdukar är det dessutom kul när man klär sig lite annorlunda på ett snyggt sätt. Och genom att bära rutigt kan man göra just det.

Det här är en ull halsduk (100% ull) från NN07 i ett snyggt rutigt mönster som går i olika nyanser av grått och svart.
Klockrent tycker vi och rutig = trendigt. Köp!

Denna halsduk matchar du bäst med: En rutig halsduk kan matchas med en hel del. Detta är en relativt avslapppnad typ av stil som du förstås bäst matchar med en i övrigt avslappnad och casual typ av klädsel, men smart casual funkar denna halsduk riktigt bra till, speciellt om du har en rutig kavaj eller något annat plagg som är rutigt.

Ett enkelt sätt att se trendig ut och dessutom få till en stil som ser genomtänkt och snygg ut är helt enkelt att kombinera denna rutiga halsduk med något annat som är rutigt.

Du kan se mer av denna svarta herrhalsduk och köpa den här: Rutig halsduk herr NN07

Polo Ralph Lauren Blå Halsduk Herr

Blå halsduk herr Polo Ralph Lauren
(Bild ovan: Blå halsduk herr från Polo Ralph Lauren.)

En härligt blå halsduk för oss män i ”virgin wool” som i princip är ull som är tidigare obehandlad. Det här betyder oftast att ett plagg som är gjort i just ”virgin wool” är lite lyxigare och ibland skönare. Polo Ralph Lauren gör som alltid herrkläder och accessoarer av hög kvalitet och denna herrhalsduk känns riktigt galet skön och mjuk runt halsen. Samma halsduk finns även i dessa färger: grå, mörkgrå, marinblå och svart.

Denna halsduk matchar du bäst med: En blå halsduk som denna syns. Och det är en bra sak. Blå är en positivt laddad färg som är iögonfallande och det kan du bäst dra nytta av genom att matcha den med ljusa kläder. Matcha denna blå halsduk med en grå kavaj, gärna en grå stickad kavaj eller en flanellkavaj eller kombinera den med någon annan neutral färg som vit, beige, brun eller svart.

Du kan se mer av denna svarta herrhalsduk och köpa den här: Blå halsduk Polo Ralph Lauren

Bruun & Stengade Halsduk Herr

Halsduk herr Bruun & Stengade
(Bild ovan: Halsduk herr från  Bruun & Stengade.)

Danska Bruun & Stengade vill skapa de moderna, stiliga och trendiga herrkläder och accessoarer och det här är en av deras herrhalsdukar som vi gillar. En grå/svart mönstrad halsduk som ser snygg ut och som både är trendig och stilig på samma gång. Om du vill komma bort från det enfärgade och vill ha något annorlunda som ser bra ut så är det här ett riktigt bra val!

Denna halsduk matchar du bäst med: En mönstrad halsduk som denna skulle vara klockren med en udda kavaj. Du kan med fördel kombinera det gråa i halsduken med t.ex ett par gråa byxor eller en grå kavaj men grått är som tidigare sagt en säker färg som är enkel att kombinera med mycket. Det blir ännu snyggare om du har ett annat mönstrat plagg som matchar halsdukens mönster.

Du kan se mer av denna mönstrade herrhalsduk och köpa den här: Halsduk herr Bruun & Stengade

Adnym Atelier Aaley Halsduk Herr

Adnym Atelier Halsduk Herr

(Bild ovan: Svart halsduk för män från Adnym Atelier.)

Vi gillar det enkla, det svarta och den där linjen som på ett snyggt sätt löper genom hela halsduken. Adnym Atelier satsar på kvalitet och det här är en skön herrhalsduk. Det här är en snygg halsduk med lite attityd som vi verkligen gillar.

Denna halsduk matchar du bäst med: Svart funkar med det mesta. Extra roligt blir det om du kan matcha linjen i halsduken med något annat randigt eller helt enkelt matcha det svarta mot något annat plagg som är svart. Rocka den med ett par svarta jeans t.ex.

Du kan se mer av denna svarta herrhalsduk och köpa den här: Adnym Atelier Halsduk Herr

Matinique Drolem Grå Herrhalsduk

Grå herrhalsduk Matinique
(Bild ovan: grå halsduk för män från Matinique.)

En helt underbar herrhalsduk som inte bara ser snygg ut utan som även är varm, mysig och skön att ha på sig. Danska Matinique gör riktigt bra, trendiga och snygga plagg som är av hög kvalitet, till bra pris och det här är en av våra favoriter från det danska klädmärket.

Denna halsduk matchar du bäst med: Grått funkar som sagt till det mesta. Kombinera med andra gråa kläder och accessoarer för en stil som går ton i ton eller kör en klassiker: kombinera med svart. Ett par svarta jeans tillsammans med en svart jacka och denna fina herrhalsduk är ju en klockren kombination!

Du kan se mer av denna grå herrhalsduk och köpa den här: Grå Halsduk herr Från Matinique

Knowledge Cotton Apparel Mörklila Halsduk Herr

Mörklila halsduk herr Knowledge Cotton Apparel

(Bild ovan: Mörklila ekologisk herrhalsduk från Knowledge Cotton Apparel.)

Knowledge Cotton Apparel är en av få klädmärken som fokuserar på hållbar produktion och ekologiska kläder. Det här danska klädmärket gör snygga och ekologiska herrkläder och accessoarer och det här är en snygg halsduk (herr) som är härligt mörklila i 100% ekologisk bomull. Om du vill ha ett ekologiskt alternativ som dessutom ser riktigt snygg ut så är det här ett bra val! Om du gillar att det är en halsduk som är tillverkad i 100% ekologisk bomull men vill ha en annan färg så finns den även i två andra nyanser av grå.

Denna halsduk matchar du bäst med: Mörklila är en riktigt fin färg som dessutom är lite spännande och rolig. Kombinera mörklila med grå kläder för en riktigt snygg stil eller med beige alternativt blåa kläder eller plagg. Prova gärna använda denna till en beige eller grå rock för en klockren kombination. Men oavsett hur och vad du matchar den med så funkar mörklila till det mesta.

Du kan se mer av denna mörklila herrhalsduk och köpa den här: Mörklila halsduk från Knowledge Cotton Apparel

Matinique Aydon Röd Halsduk Herr

Röd halsduk herr Matinique Aydon

(Bild ovan: Mörkröd herrhalsduk från Matinique.)

Den andra halsduken från Danska Matinique på den här listan och det är för att den har en fin röd färg, rutig och snygg.

Denna halsduk matchar du bäst med: Mörkröd är en tacksam färg att matcha med. Tänk lite i samma linje som med svart. Du kan kombinera den med andra herrkläder och accessoarer som är grå eller köra ton i ton med andra röda eller mörka färger. Kul (och snyggt) om du kan matcha den med något annat plagg som är rutig eller som har en linjerad struktur. Stilen på denna halsduk är elegant och snygg och den passar perfekt både i en uppklädd outfit som i en avslappnad och ledig stil.

Du kan se mer av denna röda halsduk och köpa den här: Halsduk från Matinique Aydon

Åhléns mönstrad halsduk

Åhléns halsduk herr

(Bild ovan: Mönstrad halsduk herr från Åhléns.)

Mönstrat är snyggt och hur trendigt som helst. Och det här är en halsduk i 100% ull från Åhléns som har ett klassiskt mönster som ser riktigt snyggt ut.

Denna halsduk matchar du bäst med: Det här är en herrhalsduk som funkar till det mesta. Men matcha gärna med något annat plagg som också är mönstrad för extra stilpoäng.

Du kan se mer av denna mönstrade halsduk från Åhléns och köpa den här: Åhléns mönstrad halsduk

Vi hoppas att du har hittat inspiration bland alla dessa herrhalsdukar och att du hittat en halsduk du tycker om!

Här har du fler artiklar om herrkläder, herrmode och hur du blir snyggare som man:

 • Snygga halsdukar herr
  En lista på snygga halsdukar (herr) som du inte får missa. En halsduk är bland det viktigaste och skönaste du kan ha på dig när det är kallt ute!
 • Snygga Svarta sneakers herr
  Några av de absolut mest snygga svarta sneakers (herr) som finns ute just nu! Älskar du sneakers kommer du älska den här listan!
 • Snygga klockor herr
  En lista på snygga herrklockor. En grymt bra lista. Som du inte får missa!
 • Morgonsnygg
  Här har du några riktigt bra tips på hur du kan se mer fräsch och snygg ut på morgonen!
 • Herrparfymer som tjejer gillar
  Vill du lukta gott? På ett sätt som tjejer gillar? Såklart du vill! Det här är en topplista på herrparfymer som tjejer gillar. Missa inte några av de bästa och sexigaste herrparfymerna som finns!