Underkläder. Det första plagg de flesta av oss tar på oss på morgonen.

Underkläder – med fokus på kalsonger – är den typ av plagg som de flesta män använder mest i sitt liv, men som många killar inte lägger ner så mycket tid på jämfört med resten av de plagg man har i garderoben.

Vi tycker att det är viktigt att man väljer rätt typ av underkläder för sin kroppstyp samt för vad man ska göra och även för den typ av kläder man ska bära ovanpå sina kalsonger.

Rätt kalsonger kommer inte bara göra att du känner dig bättre och mer bekväm under dagen, utan kommer även göra att de kläder du bär över dina kalsonger faktiskt kommer se bättre ut.

Om du vill ha tips på snygga underkläder, där vi visar allt från snygga boxershorts till bra boxer briefs och mycket mer så kan du hitta dom här: snygga underkläder för män

Det här är en guide till bra underkläder för män och här följer tips på vad du ska tänka på när du ska köpa kalsonger och dessutom exempel på olika slags snygga kalsonger som släppts under 2021.

Val av storlek

Om dina kalsonger ofta glider ner så har du antingen en storlek som inte passar dig och då bör du köpa en storlek mindre eller så har resåret i midjan slitits ut och då det är dags att köpa nya.

Om kalsongens ben känns tajta och konstant sliter och trycker mot dina lår, då har du förmodligen en för liten storlek och bör då prova på en storlek större så att dom helt enkelt inte trycker mot din hud på samma sätt.

Bra kalsonger är sköna kalsonger och du vill hitta rätt storlek som sitter bra i midjan och som inte är för tajta mot benen.

Är du osäker på vilken storlek du har så har de flesta klädmärken någon slags storleksguide som du kan använda för att välja rätt storlek på dina kalsonger. Använd den!

Med tanke på att underkläder är ett plagg som nästan aldrig går att returnera (av uppenbara skäl) så är det förstås viktigt att du väljer en bra storlek som är rätt för dig när du ska köpa kalsonger.

Val av färg

Det finns egentligen ingen färg som är ”rätt” när det gäller kalsonger, men det finns färger som är mer praktiska än andra. Kalsonger blir smutsiga, oftast relativt snabbt – så är det bara – och då är mörka färger att föredra framför ljusa.

Vita och ljusa kalsonger färgas snabbare och kommer att se mer använda ut – på ett snabbare sätt – än mörka kalsonger.

Så det smartaste är egentligen att satsa på att ha en bas av bra kalsonger i mörka färger som mörkblå, mörkgrå, svart, röd osv. Trendiga och snygga färger som khaki, mörkgrön och mörklila är även de ett bra val. Men med det sagt, så ser rena vita kalsonger alltid riktigt snygga, sexiga och fräscha ut.

Satsa på andra färger än vitt och bygg upp en bra bas av kalsonger i mörka färger, och köp sedan ett mindre antal vita kalsonger eller ljusa varianter som du kan ha på dig vid tillfällen när du vill ha något ljust, fräscht och snyggt på dig.

Ljusgrå kalsonger som lutar mer åt det grå än det ljusa är ett perfekt mellanting om du vill ha lite ljusare kalsonger.

Välj rätt material

Oftast är det bäst att hålla sig till kalsonger i ren bomull.
Ren bomull andas på ett bra sätt, håller längre och kommer definitivt att kännas bäst mot huden och minska risken för irriterad hud. De flesta av de bästa och skönaste kalsongerna som finns är tillverkade i just bomull.

I bra och sköna kalsonger används ofta en kombination av bomull och elastan och just denna kombination skapar en mjuk och skön känsla tillsammans med stretch så att kalsongen sitter på ett bra sätt.

Underkläder för herr i bambu börjar bli allt vanligare och skillnaden mellan bambu och bomull är att bambu är ett material som andas lite bättre. Detta betyder att kalsonger i bambu släpper ut värme och fukt på ett bättre sätt än bomull. Om du ofta känner att det blir varmt och fuktigt så kan det vara väl värt att prova underkläder i bambu för att se om det känns bättre.

Undvik kalsonger som är gjorda av billigare material för dom kommer helt enkelt inte att hålla lika lång tid och dom kommer inte vara lika sköna samt kan eventuellt leda till irriterad hud.

Köp nya kalsonger. Ofta.

Med tanke på att de flesta av oss använder kalsonger varje dag och under en längre period så är det inte svårt att förstå att kalsonger verkligen slits ut. Även de bästa kalsongerna i hög kvalitet slits ut.

Här måste du vara ärlig med dig själv och verkligen slänga bort ett par kalsonger om dom ser slitna ut, om resåret börja släppa och om dom har börjat tappa sin form eller börjat bli missfärgade.

Förutom att det är viktigt för din hygien att du har snygga, bra och fräscha kalsonger så kommer INGEN tjej reagera på ett positivt sätt om du klär av dig och dina kalsonger är missfärgade eller ser noppriga, ofräscha eller trasiga ut.

I vår undersökning av vad tjejer gillar på killar (när det gäller kläder) så uppgav en majoritet att oavsett killens stil, så var fräscha underkläder ett absolut måste.

Har du ett färre antal kalsonger så bör du köpa nya oftare. Men generellt sett bör du köpa nya var 2:a – 3:e månad om du är mån om att ha fräscha och snygga kalsonger. Allt beror på hur du använder dina kalsonger och hur många du har. Vi rekommenderar att män har många kalsonger och sedan roterar mellan dessa. Undvik att slita ut dina kalsonger genom att ha flera bra kalsonger som du roterar mellan.

Dyrare underkläder är bättre.. Till en viss gräns.

Bra kvalitet kommer alltid att kosta lite mer. Om ett par kalsonger är riktigt billiga så är dom förmodligen gjorda av ett sämre material eller helt enkelt sydda på ett sätt som gör att dom kommer slitas ut snabbare.

Det lönar sig faktiskt att spendera lite mer så att dom håller längre och förmodligen viktigast av allt: så att dina kalsonger faktiskt känns så sköna som möjligt. Några av de bästa och snyggaste kalsongerna som finns är de som kostar lite mer.

Köp kalsonger i flerpack.

De flesta varumärken erbjuder flerpack av underkläder till ett billigare pris. Med andra ord kommer du i längden oftast spara pengar om du t.ex. köper ett 2 eller 3 pack av kalsonger istället för ett enda par.

Vi har valt ut några av de bästa kalsongerna i flerpack och det här är klädmärken som erbjuder snygga kalsonger (herr) i flerpack:

Calvin Klein är alltid ett säkert kort när det gäller snygga kalsonger. Här under hittar du ett 3 pack med några av de bästa och snyggaste kalsongerna som finns från just Calvin Klein.

calvin klein kalsonger

Är du vuxen? Då ska du köpa kalsonger för vuxna.

Även om det finns en del som tjejer tycker att det är gulligt eller snyggt med kalsonger med roliga tryck eller mönster (batman och kalle anka är vanliga tryck som finns på kalsonger) så är dom få.

Undvik kalsonger med motiv för barn och köp hellre stilrena kalsonger (herr) som är enkla och snygga. Tänk ”rena” färger där antingen hela kalsongen är i en färg eller där resåret är i en färg och resten av kalsongen är i en annan.

Här kommer vi gå igenom fyra av de vanligaste typerna av underkläder för män samt vad vi tycker om dom och vilken kroppstyp de ser bäst ut på.

Slappa boxers (boxershorts)

Kalsonger Boxershorts

Boxers av den slappa varianten är förmodligen en av de vanligaste typerna av kalsonger bland män och det är lätt att förstå varför: dom är helt enkelt riktigt sköna att ha på. Slappa boxers kallas även boxershorts.

Moderna slappa boxers ser mycket snyggare ut än de mer traditionella modellerna och nya modeller har ofta resår i midjan som gör att kalsongerna inte glider ner utan sitter där dom ska.

En negativ sak med boxershorts är att de kan synas under dina byxor. Längden och att dom är slappa gör att de kan bylsa upp sig och har du t.ex. slappa boxers under tajta byxor så kan du få den där ”randen” på låren (där dina boxershorts bylsat upp sig) vilket inte är snyggt.

En annan negativ sak med boxershorts är att de inte erbjuder någon slags stöd för ditt paket. Ska du till gymmet, ut och springa eller träna så bör du inte välja boxershorts utan istället gå på ett par bra kalsonger som erbjuder stöd.

Om du inte sover naken så är däremot slappa boxers bland det skönaste kalsongerna man kan sova i.

Välj gärna bra slappa boxers gjorda i 100% ren bomull och en smalare resår i midjan så att de sitter där de ska sitta utan att vara för tajta eller lösa.

 • Det positiva med slappa boxers:
  Maximalt med utrymme,  vilket gör att det paket du har mellan benen kan andas på ett bra sätt.
 • Det negativa med slappa boxers:
  Erbjuder egentligen inget stöd.

Här under hittar du ett paket som innehåller riktigt sköna och snygga boxershorts (herr):

boxershorts herr

Briefs

Kalsonger Briefs

Briefs är förmodligen den typ av kalsong som din mamma köpte till dig när du var liten. Briefs är en klassisk kalsong som kännetecknas av att den har avklippta ben. Man kallar även briefs för Y-front kalsonger då vissa modeller har en öppning i fronten i form av ett upp-och-ner-vänt Y.

Briefs kan vara ett bra val om du har stora lår eller om du ska delta i någon fysisk aktivitet som styrketräning, fotboll osv. För många med lite större lår så har andra typer av kalsonger en tendens att glida upp, medans briefs stannar kvar och ger ett bra stöd.

Om du nu väljer briefs så är 100% ren bomull eller bambu att föredra. Använder du briefs för träningen så finns även andra varianter som kan hjälpa till att leda bort fukt från din hud vilket kommer göra att din hud mår bättre och att du känner dig fräschare där nere.

Viktigt att komma ihåg med briefs är att olika modeller är skurna på olika sätt vid benen – vilket inte bara påverkar hur dom sitter utan även hur dom ser ut bakifrån.

Vad det här betyder är helt enkelt att om du en störra rumpa så bör du ser till att de briefs du köper är skurna på ett sätt som gör att dom täcker in din rumpa på ett snyggt sätt. Det finns få saker som ser fulare ut än en man i briefs där kalsongerna inte räcker till och man ser halva rumpan.

De flesta briefs är skurna på ett sådant sätt att om du har en rumpa av modell större så kommer skinkorna att synas mer. Undvik då briefs och kör istället på boxer briefs.

Har du en rumpa av storleken mindre så ska du förstås välja briefs som är skurna på ett sätt där dom inte går och ser lösa ut där bakom.

 • Det positiva med briefs:
  En typ av kalsong som kan vara bra att ha när du tränar eller om du har stora ben då dom inte glider upp som andra kalsonger kan göra. Erbjuder maximalt med stöd då dom är korta och tajta.
 • Det negativa med briefs:
  Ditt paket kan få det svårt att andas.
 • Det väldigt negativa med briefs:
  Få tjejer tycker att briefs är snygga. Om du är vältränad och har stora, vältränade och muskulösa lår så kommer dom förstås sitta bättre och då kan du få dom att funka. Men har du en smal kroppstyp så kommer dom bara göra att allt ser mindre ut och har du en kraftigare kroppstyp så kommer dom se ännu mindre ut vilket inte är snyggt. Många tjejer vi pratat med föredrar helt enkelt boxer briefs eller den slappa varianten av boxers (boxershorts.)

Är du ute efter sköna och snygga briefs (herr) så är det dessa du ska ha:

briefs herr

Boxer briefs

Kalsonger Boxer Briefs

Vår favorit (och tjejernas) när det gäller underkläder för män.
I enkät efter enkät säger tjejer samma sak: boxer briefs är den snyggaste typen av underkläder som en kille kan ha. Och vi håller absolut med.

Boxer briefs är helt enkelt en hybrid av slappa boxers och briefs där själva kalsongerna är tajtare och kortare än slappa boxers men inte lika korta som briefs. Boxer briefs är tillsammans med slappa boxers en av de vanligaste typer av underkläder som män idag använder och vi tycker helt enkelt att det är den bästa typen av kalsonger för män.

Här får du ett relativt bra stöd, dom ser snygga ut, ditt paket kan andas ganska bra, dom syns knappt genom dina byxor och dessutom tycker de flesta tjejer om att se sin kille i just boxer briefs.

Om du någonsin funderat över vilka slags kalsonger du bör köpa, så är det utan tvekan boxer briefs.

Boxer briefs kommer i både lite kortare och lite längre varianter och vi lutar mer mot längre än kortare. Blir dom för korta så börjar dom närma sig briefs vilket inte är lika snyggt.

Lite längre boxer briefs är dessutom perfekta för dig som har en lite större rumpa då dom täcker in rumpan på ett snyggt och bra sätt.

Här under hittar du ett paket med sköna och snygga boxer briefs:

boxer briefs herr

För en guide till just Boxer Briefs och för några riktigt snygga modeller så rekommenderar vi att du läser det här: Boxer Briefs

Det positiva med boxer briefs:
Bra stöd. Ser snygga ut. De flesta tjejer föredrar boxer briefs på killar.
Det negativa med boxer briefs:
Egentligen inga.

Trunk kalsonger

Kalsonger Trunk

Trunk kalsonger liknar boxer briefs men är lite kortare i benen och kommer ofta i ett elastiskt och åtsittande material. Trunk kalsonger har blivit allt vanligare och de flesta klädmärken erbjuder någon form av trunk kalsonger i deras utbud av underkläder.

En fördel med trunk kalsonger är att tack vare att dom är kortare i benen och mer åtsittande, så är trunk kalsonger många gånger den perfekta typen av kalsonger om du har ett par riktigt tajta byxor. Trunk kalsonger är även bland det bästa du kan ha under t.ex. träningstights. Trunk kalsonger under träningstights ger dig ett skönt lager mellan dina tights on din hud och hjälper dessutom till att hålla dina tights fräschare och snyggare under en längre tid.

Har du däremot stora lår så är det lätt hänt att dina trunk kalsonger börja dra sig uppåt när du rör på dig.

 • Det positiva med trunk kalsonger:
  Relativt bra stöd. Perfekt i kombination med riktigt tajta byxor.
 • Det negativa med trunk kalsonger:
  Ditt paket kan få det svårare att andas och om du har stora lår kan dom ibland glida upp.

Ska du köpa trunks kalsonger så är det här ett riktigt bra val:

trunks kalsonger

Denna guide till underkläder uppdaterades 2021-02-16.

Mer om herrmode och tips om snygga herrkläder kan du hitta här:

 • Brogue skor herr
  Brogues är snygga. Och för dig som gillar stil och mode är det nästan ett måste att äga åtminstone ett par brogue skor.
 • Snygga Vinterkängor herr
  Vinterkängor är ett måste till höst och vinter och det här är några riktigt snygga kängor för män!
 • Slips till mörkblå kostym
  Vilken slips passar bäst till mörkblå kostym? Här får du riktigt bra tips och inspiration till vilken slips som är snyggast till en mörkblå kostym!