När värmen ligger på är det få plagg som slår ett par sköna och snygga shorts. Shorts är ett måste på en varm sommardag och ett essentiellt plagg att packa ner i resväskan när det är dags att åka på solsemester.

I denna guide kommer vi gå igenom olika viktiga saker att tänka på när det gäller herrmode och shorts för män.

Vill du ha tips på snygga shorts från en rad olika klädmärken så kolla in dessa: snygga shorts herr

När kan man ha på sig shorts?

Det beror förstås på var någonstans i världen du befinner dig och förstås på hur varmt det är. Men är du i Sverige så bör du kanske motstå frestelsen att dra på dig shorts för tidigt på våren. Vårvädret är många gånger smått ombytligt och både April och Maj är månader där vädret (och värmen) kan skifta rejält från morgon till kväll. Sommar är förstås den bästa tiden på året att ha på sig shorts. Och när det är dags att resa iväg till solen!

Hur korta ska shorts vara?

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man ska köpa nya shorts är att man inte köper för korta shorts. Och detsamma gäller längden. För att undvika se ut som att du fastnat i modet från tidigt 2000-tal så bör du undvika långa shorts.

Det enklaste sättet att välja rätt längd på shorts är att helt enkelt sikta på en längd där slutet av byxbenet hamnar längre ner på låret, strax ovanför ditt knä.

Hur korta ska shorts vara?

Väljer du en längd där byxbenet hamnar strax över knät så kommer det att i de flesta fall se bra ut. När du går för högt upp på låren riskerar du att det inte ser så attraktivt ut och likaså om den går för långt ner förbi dina knän.

De flesta shorts som säljs just nu är i en längd som slutar strax ovanför knäna, men det görs fortfarande ”capri” shorts som är långa och lite för korta shorts för män.

Vilka shorts för vilket tillfälle?

Mode ska vara kul och nyskapande, och regler är till för att brytas. Med andra ord så skulle vilka shorts som helst funka för vilket tillfälle som helst. Mycket beror på hur resten av din outfit ser ut.
Med det sagt så funkar vissa typer av shorts bättre för vissa tillfällen än andra.

Chinos shorts herr

Chinos shorts är en av de mest stilsäkra shorts en man kan ha och som funkar för de flesta tillfällen.

Chinos shorts funkar till det mesta, från en date, till ljumma sommarkvällar med vännerna, picknicken och många gånger även när du ska gå ut på kvällen till en klubb eller bar. Chinos shorts kan enkelt ingå i en mer dressad outfit och även se mer avslappnad och ledig ut om du matchar dom med mer lediga plagg.

Gant shorts herr

Vilken färg är snyggast för chinos shorts?

Beige är en klassisk färg som funkar precis lika bra på solsemestern som när du chillar på uteserveringen med vännerna under sommaren. Beige är en färg du enkelt kan matcha med andra plagg och färger och en färg du definitivt bör ha i garderoben. Marinblå chinos shorts är lika snygga dom med och är precis som beige en färg du lätt kan kombinera med andra färger för att få till en snygg stil.

En snygg outfit med chinos shorts?

En skjorta, en t-shirt i linne eller en pikétröja i kombination med ett par snygga sneakers funkar alltid. Vill du ha tips på snygga sneakers så rekommenderar vi att du kollar in våra tips här: mocka sneakers herr och snygga svarta sneakers

Linneshorts herr

Linneshorts (i stil med den på bilden nedan) är perfekta för tillfällen när du vill ha något otroligt somrigt och snyggt på dig. Linneshorts är i princip den typ av shorts som oftasts är lättast, tunnast och absolut skönast att ha på sig när det är riktigt varmt ute. Nedan är ett par riktigt snygga linneshorts (herr) som är en av våra favoriter just nu.

Linneshorts herr

Vilken färg är snyggast för linneshorts?

Här funkar många olika slags färger, men beige, grå och blå shorts är utan tvekan stilsäkra och snygga och två färger som du dessutom enkelt kan matcha med en rad olika andra färger.

En snygg outfit med linneshorts?

Här blir det snyggast om du håller det enkelt. Kombinera dina linneshorts med en snygg linneskjorta och ett par stilrena sneakers i läder eller mocka för en enkel och stilig outfit.

Jeans shorts herr

Jeans shorts är en klassisker som ger ett väldigt avslappnat och ledigt intryck. Jeans shorts är tåliga och därför ett bra val när du ska ut och ordna saker, på puben eller bara när du vill slappa och ta det lugnt.

Svarta jeans shorts herr

Vilka färger är snyggast för jeans shorts?

Ljusblå jeans shorts är en klassiker, men vi tycker det är lite roligare att sticka ut i mängden och istället välja ett par svarta jeans shorts. Modellen ovan är ett par riktigt snygga svarta jeans shorts!

En snygg outfit med jeans shorts?

En enkel och snygg rundhalsad t-shirt som sitter bra är alltid en klockren kombination med ett par jeans shorts!

Mjukis shorts herr

Mjukis shorts är utan tvekan den mest avslappnade och sportiga av alla shorts. Härligt mjuka och sköna. Perfekta för söndagspromenaden i solen, när du ska till gymmet, ut med vännerna och spela fotboll eller när du helt enkelt bara vill ha något riktigt mjukt och skönt på dig i värmen. Är du i storstan och ska in en restaurang eller umgås i lite mer formella sammanhang så bör inte ett par mjukis shorts vara ditt första val. Sikta då istället på snygga chinos shorts!

Modellen nedan är ett par snygga mjukis shorts som är sköna.

mjukis shorts herr

Vilka färger är snyggast för mjukis shorts?

Det finns så många färger att välja på, men grått är en klassiker, och även blått, marinblått, svart och rött är färger som ser bra ut och som relativt enkelt kan matchas med andra färger.

En snygg outfit med mjukis shorts?

En enkel t-shirt funkar för det mesta! Du kan förstås kombinera med en snygg hoodie. Sneakers är förstås klockrent.

Cargo shorts herr

Undvik cargo shorts. Traditionella cargo shorts är inte i mode, är inte trendiga och ser många gånger fula ut. Om du behöver utrymme för dina saker så rekommenderar vi en snygg väska istället!

Det finns moderna versioner som har minimala sidofickor som ser snygga ut, och modellen nedan är en modern och trendig version av cargo shorts från Dockers där sidofickan är diskret istället för stor och bylsig.

blå shorts herr från Dockers

Nu har du all info du behöver om shorts för män och vad du ska tänka på när du ska köpa nya shorts för sommaren eller till semestern!

Mer om snygga herrkläder, mode och stil för män hittar du här:

  • Mocka Sneakers Herr
    Mocka sneakers är snyggt och ett måste i garderoben för dig som älskar sneakers. Gör mocka sneakers till ditt stilvapen i sommar! kolla in denna lista på snygga sneakers i mocka för män!
  • Weekendbag herr
    Oavsett om du ska iväg några över en weekend eller ska bort en vecka på semester så är en weekendbag det snyggaste sättet du kan resa på. Hitta en snygg weekendbag (herr) här, och res i stil!
  • Snygga shorts för män
    Det här är listan på snygga shorts för män som du inte får missa. Klä dig i stil i sommar och på semestern med någon av dessa shorts!