Vilken slips passar till en mörkblå kostym? Här är allt du behöver veta om om vilka snygga slipsar som passar perfekt till en mörkblå kostym!

Mörkblå (och marinblå) är tillsammans med svart och vit en av garderobens allra mest mångsidiga färger.

Det korta svaret är: många typer (och färger) av slipsar passar bra ihop med en mörkblå kostym.

Det lite längre svaret är att även om det är svårt att inte hitta rätt slips till en mörkblå kostym så finns det en del slipsar som passar bättre än andra. Olika typer av slipsar och olika färger ger olika slags intryck och i denna guide går vi igenom olika snygga slipsar som passar perfekt ihop med en mörkblå kostym.

Här kommer lite inspiration och förslag för dig som letar efter en slips som passar perfekt till din blå kostym – oavsett vart du ska eller vad du ska göra.

Mörkblå slips från Tiger of Sweden

Mörkblå slips till mörkblå kostym

En mörkblå slips till en mörkblå kostym. Ton i ton (där variationer av samma färg matchas med varandra) är snyggt och du får till en väldigt enhetlig och elegant stil när du använder en mörkblå slips som denna. Det här är en slips med struktur i tyget (tillverkad i silke) från Tiger Of Sweden. Denna kombination passar för precis allt. Ska du på dejt eller ska du på ett event och vill se uppklädd ut? Kombinera denna slips med din mörkblå kavaj för en klockren stil. Funkar PERFEKT även i affärssammanhang och till kontoret!

Förslag på skjorta till denna slips:

Här kan du fortsätta att köra ton i ton och välja en mörkblå skjorta i en annan ton av blå, eller bryta av från allt det blå och istället använda en mörkröd skjorta. En vit skjorta är förstås ett klockrent val som alltid ser fräscht ut snyggt ut.

Röd slips från Atlas

Röd Slips till mörkblå kostym

Röd slips till mörkblå kostym är en klassiker. Rött är en varm och stämningsfull färg vilket gör denna kombination till ett sätt att verkligen synas och uttrycka sig själv. Du kan bära en röd slips till en mörkblå kostym både till jobb och privat. Vi älskar en röd/blå kombination för att man helt enkelt syns på ett bra sätt. Äger du en mörkblå kostym och bär slips så är det här ett måste. Denna slips från Atlas har en perfekt röd färg och en snygg yta. Ett bra köp!

Förslag på skjorta till denna slips:

En vit skjorta kommer se riktigt snygg ut tillsammans med en röd slips och en mörkblå kostym. En klassisk kombination som ser snyggt, stiligt och fräscht ut. Vill du prova variera dig så kan du kombinera en ljusblå skjorta till denna röda slips tillsammans med din mörkblå kostym.

Ljusgrå slips från Atlas

Ljusgrå slips till mörkblå kostym

En ljusgrå slips är snygg att ha till en mörkblå kostym. Ljusgrå i kombinationen med mörkblå gör att det blir stiligt, elegant och många gånger snyggare än om du använder en vit slips. En ljusgrå slips funkar för alla slags tillfällen men är helt perfekt om du ska på ett viktigt möte eller verkligen vill ge ett uppklätt och stiligt intryck. Eller helt enkelt om du vill imponera på din dejt.

Förslag på skjorta till denna slips:

En vit skjorta blir snyggt i kombination med en ljusgrå slips, men du kan även använda en röd skjorta som kommer skapa kontrast eller varför inte en mörkblå (gärna marinblå) skjorta som går ton i ton med din kostym där denna slips sedan skapar en snygg kontrast mot det blå. Du kan kombinera en ljusgrå slips med en skjorta i en rad olika färger!

Prickig blå slips från Amanda Christensen

Pricking slips blå till mörkblå kostym

En prickig blå slips till en mörkblå kostym ser både lekfullt och snyggt ut. Det här är en prickig slips från Amanda Christensen där färgen på slipsen är mörkblå och prickarna vita. En snygg slips som ger ett mer avslappnat intryck och därför är perfekt för mindre formella event men funkar förstås precis lika bra i affärssammanhang som privat. Våga bär prickigt för det är snyggt!

Förslag på skjorta till denna slips:

En klassisk vit skjorta är perfekt då den skapar en snygg kontrast mellan denna slips och din mörkblå kostym. En svart skjorta funkar för en mörkare stil och vill du verkligen sticka ut kan du använda en röd skjorta. Men en vit skjorta är helrätt på alla sätt och vis.

Randig slips från Atlas

Randig slips till mörkblå kostym

En svart randig slips till en mörkblå kostym ger ett elegant intryck. Svart och blått är snyggt tillsammans och det här är en fin svart slips med vita ränder från Atlas. Just denna slips ger ett mer formellt intryck och passar därför absolut bäst i mer professionella sammanhang, men funkar förstås också i privata sammanhang. Det här är en galet fin och stilig slips som bör finnas i din garderob!

Förslag på skjorta till denna slips:

Undvik en randig skjorta eftersom slipsen är randig. Blir lätt för mycket då. Sikta istället på en enkel vit skjorta eller matcha med en svart skjorta för en look som går ton i ton med slipsen. Du kan även skapa en riktigt spännande och snygg stil genom att kombinera denna svarta slips med en ljusblå skjorta som kommer se riktigt snyggt ut tillsammans med din mörkblå kostym!

Randig slips från Atlas

Randig slips till mörkblå kostym

En supersnygg lilarandig slips som passar perfekt till en mörkblå kostym, speciellt om du är ute efter en mer uppklädd och formell stil. Passar perfekt om du ska på möte, till kontoret eller ska till ett event där du helt enkelt vill se väldigt stilig och elegant ut. Lila går bra ihop med mörkblå och en randig slips är snyggt.

Förslag på skjorta till denna slips:

En snygg vit skjorta är perfekt ihop med denna randiga slips. Du kan även få till en riktigt snygg stil som går ton i ton genom att kombinera en lila skjorta med denna randiga lila slips. Stilrent och snyggt.

Summering:

Och där har du flera olika exempel på vad för slips som passar till en mörkblå kostym. Som vi tidigare nämnde så är mörkblå en väldigt mångsidig färg som lätt kan matchas ihop med olika sorters slipsar i olika färger och mönster. Både randiga och prickiga. Du kan skapa en snygg stil som går ton i ton där du använder dig utav samma grundfärg fast varierar färgton (t.ex en mörkblå slips som går i en annan färgton än din kostym) eller så kan du skapa kontrast genom att matcha t.ex vitt eller grått mot mörkblå. Oavsett vilken av dessa slipsar du väljer så kommer det bli riktigt snyggt!