Vilken slips passar till en mörkblå kostym? Här är allt det du behöver veta om vilka snygga slipsar som passar perfekt till en mörkblå kostym!

Mörkblå (och marinblå) är tillsammans med svart och vit en av garderobens allra mest mångsidiga färger. Det betyder i princip att många olika andra färger passar ihop med färgerna mörkblå, marinblå, svart och vit.

Det korta svaret är: att många typer (och färger) av slipsar passar bra ihop med en mörkblå kostym.

Det lite längre svaret är: att även om det är svårt att inte hitta rätt slips till en mörkblå kostym så finns det en del slipsar som passar bättre än andra. Olika typer av slipsar och olika färger ger olika slags intryck och i denna guide går vi igenom olika snygga slipsar som passar perfekt ihop med en mörkblå kostym.

Här kommer lite inspiration och förslag för dig som letar efter en slips som passar perfekt till din blå kostym – oavsett vart du ska eller vad du ska göra.

Blå slips

Blå slips till mörkblå kostym

En mörkblå slips till en mörkblå kostym. Ton i ton (där variationer av samma färg matchas med varandra) är snyggt och du får till en väldigt enhetlig och elegant stil när du använder en blå slips som denna. Det här är en slips med struktur i tyget från Tiger Of Sweden. Denna kombination passar för precis allt. Ska du på dejt eller ska du på ett event och vill se uppklädd ut? Kombinera denna slips med en mörkblå kavaj för en klockren stil.
Funkar perfekt även i affärssammanhang och till kontoret!

Förslag på skjorta till denna slips:

En vit skjorta är förstås ett klockrent val som alltid ser fräscht ut snyggt ut. Ett annat alternativ är en ljusblå skjorta som kommer skapa kontrast mot det mörkblå och se riktigt stilrent, snyggt och välklätt ut.

Röd slips

röd slips till mörkblå kostym

En röd slips till mörkblå kostym är en klassiker. Rött är en varm och stämningsfull färg vilket gör denna kombination till ett sätt att verkligen synas och uttrycka sig själv. Du kan bära en röd slips till en mörkblå kostym både till jobb och privat. Vi älskar en röd/blå kombination för att man helt enkelt syns på ett bra sätt. Äger du en mörkblå kostym och bär slips så är det här ett måste.
Denna slips från Dako har en perfekt röd färg och en snygg yta. Ett bra köp!

Förslag på skjorta till denna slips:

En vit skjorta kommer se riktigt snygg ut tillsammans med en röd slips och en mörkblå kostym. En klassisk kombination som ser snyggt, stiligt och fräscht ut. Vill du prova variera dig så kan du kombinera en ljusblå skjorta till denna röda slips tillsammans med din mörkblå kostym.

Grå slips

grå slips till mörkblå kostym

En grå slips är snygg att ha till en mörkblå kostym. Grå i kombinationen med mörkblå gör att det blir stiligt, elegant och många gånger snyggare än om du använder en vit slips. En ljusgrå slips funkar för alla slags tillfällen men är helt perfekt om du ska på ett viktigt möte eller verkligen vill ge ett uppklätt och stiligt intryck. Eller helt enkelt om du vill imponera på din dejt. Det här är en silvergrå slips från Dako.

Förslag på skjorta till denna slips:

En vit skjorta blir snyggt i kombination med en ljusgrå slips och blå kostym, men du kan även använda en röd skjorta som kommer skapa kontrast eller varför inte en mörkblå (gärna marinblå) skjorta som går ton i ton med din kostym där denna slips sedan skapar en snygg kontrast mot det blå. Du kan kombinera även kombinera en grå slips med en ljusblå skjorta som tillsammans med en mörkblå kostym kommer bli en riktigt snygg outfit!

Blå prickig slips

blå prickig slips till mörkblå kostym

En blå prickig slips till en mörkblå kostym ser både lekfullt och snyggt ut. Det här är en prickig slips från Matinique där färgen på slipsen är mörkblå och prickarna vita. En snygg slips som ger ett mer avslappnat intryck och därför är perfekt för mindre formella event men funkar förstås precis lika bra i affärssammanhang som privat. Våga bär prickigt för det är snyggt!

Förslag på skjorta till denna slips:

En klassisk vit skjorta är perfekt då den skapar en snygg kontrast mellan denna slips och din mörkblå kostym. En svart skjorta funkar för en mörkare stil och vill du verkligen sticka ut kan du använda en röd skjorta. Men en vit skjorta är helrätt på alla sätt och vis.

Blå randig slips

randig slips till blå kostym

En blå randig slips till en mörkblå kostym ger ett elegant intryck. Det här är en fin blå slips med ränder från Matinique. Just denna slips ger ett mer formellt intryck och passar därför absolut bäst i mer professionella sammanhang, men funkar förstås också i privata sammanhang.

Förslag på skjorta till denna slips:

Undvik en randig skjorta eftersom slipsen är randig. Det blir lätt för mycket då. Sikta istället på en enkel vit skjorta eller matcha med en ljusblå skjorta för en outfit som går ton i ton. Du kan även skapa en riktigt spännande och snygg stil genom att kombinera denna slips med en ljusblå skjorta som kommer se riktigt snyggt ut tillsammans med din mörkblå kostym!

Rosa slips

Rosa slips till mörkblå kostym

Gillar du snygga slipsar och vill ha olika slipsar att välja på så måste du kolla in denna snygga rosa slips. En riktigt snygg rosa slips som passar perfekt till en mörkblå kostym. Rosa i kombination med mörkblå kommer skapa uppmärksamhet på ett snyggt sätt och folk i din omgivning kommer definitivt lägga märka till dig.

Det här är en snygg slips från Tiger of Sweden som du måste kolla in!

Förslag på skjorta till denna slips:

En snygg vit skjorta är perfekt ihop med denna rosa slips. Stilrent och snyggt.

Summering:

Och där har du flera olika exempel på vilka slipsar som passar till en mörkblå kostym. Som vi tidigare nämnde så är mörkblå en väldigt mångsidig färg som lätt kan matchas ihop med olika sorters slipsar i olika färger och mönster. Både enkelfärgade, randiga och prickiga.

Du kan skapa en snygg stil som går ton i ton där du använder dig utav samma grundfärg fast varierar färgton (t.ex en mörkblå slips som går i en annan färgton än din kostym) eller så kan du skapa kontrast genom att matcha t.ex vitt eller grått mot mörkblå. Oavsett vilken av dessa slipsar du väljer så kommer det bli riktigt snyggt!

Mer om stil och herrmode:

  • Snygga herrkläder
    Det här är snygga herrkläder du kan köpa just nu!
  • Snygga billiga klockor
    En topplista över snygga billiga klockor (herr) som du måste kolla in!
  • Slitna jeans herr
    Slitna jeans är snyggt och har rejält med attityd. Det här är slitna jeans (herr) som du inte får missa!

Denna guide till slipsar som passar till mörkblå kostym uppdaterades 2020-06-18.