När det gäller att trimma skägg och raka oss så har vi alla olika tillvägagångssätt och använder många gånger olika slags stylingverktyg. Vissa män använder endast rakhyvel, andra använder endast en rakapparat eller trimmer. Och vissa använder både en trimmer och rakhyvel.

Och det finns verkligen en uppsjö av rakapparater, trimmers och rakhyvlar för män att välja på och här har vi testat en av dom: Gillette Fusion ProGlide Styler.

Gillette behöver förstås ingen närmare introduktion. Företaget är utan tvekan en av de mest ikoniska varumärken som finns som är förknippade med skäggvård och rakhyvlar och har idag ett stort utbud av rakhyvlar, rakskum, rakgel och rakkräm för män.

Gillette har funnits länge och dom kan det här med rakning.

Gillette Fusion ProGlide Styler är en skägg- och kroppshårstrimmer där du helt enkelt kan sätta på en avtagbar rakhyvel och därmed använda den för att även raka dig.

Gillette Fusion ProGlide Styler

Bild ovan: Gillette Proglide styler: En trimmer/rakapparat med rakhyvel och kammar.

3 i 1 stylern som Gillette kallar den är helt enkelt framtagen för att du ska kunna raka, trimma och styla dig utan att behöva ha 2 eller 3 olika slags typer av produkter för skäggvård och trimning .
När du köper Proglide Styler så får du med tre utbytbara kammar som du enkelt sätter på och tar av för att skapa en jämn längd när du trimmar ditt skägg.

Gillette Fusion ProGlide Styler är i grund och botten en batteridriven trimmer där du kan sätta på kammar och där du kan sätta på en rakhyvel för rakning (du kan dock ej använda både kammarna och rakhyveln på samma gång.)

Rakbladet är (förstås) från Gillette och håller hög kvalitet, har bra glid där man får till en nära rakning och man får alltid till en riktigt bra rakning. Det finns även ett precisionskantblad som underlättar när du vill jobba med skarpa linjer eller när du helt enkelt vill finputsa och trimma skägg, polisonger osv.

Det här är en trimmer som funkar riktigt bra. Den är framtagen tillsammans med Braun som är experter på rakapparater och trimmers och vi tycker den håller en relativt hög kvalitet. De 3 utbytbara kammarna funkar också relativt bra, men du kommer inte få en lika precis och exakt trimning som om du skulle ha en dedikerad rakapparat med 20 olika nivåer. Men det är få utav oss som använder alla de där nivåerna som finns i en rakapparat och dessa 3 funkar nog bra för de flesta av oss.

Perfekt helt enkelt när du ska trimma dina polisonger eller kanterna av ditt skägg.

Huvudet med Fusion ProGlide Power-rakbladet är en modifierad version av deras dedikerade rakhyvlar och rakbladen är förstås utbytbara när dom börjar bli slitna. Rakhyveln är även den bra, speciellt tillsammans med vibrationen från trimmern (du kan använda rakhyveln med eller utan vibrationer) så tycker vi att man kan få till en riktigt jämn och fin rakning. Den är vattentålig vilket gör att du kan använda den i duschen när du t.ex. rakar kroppen. Vilket vi tycker är ett stort plus och riktigt bra när du ska raka olika delar av din kropp.

Så hur summerar man en rakapparat och trimmer som Gillette Fusion ProGlide Styler?

Om du klarar dig med en relativt enkel – men effektiv – trimmer så är den bra för dig. Trimmern gör nämligen ett riktigt bra jobb, men du kan som sagt inte justera trimningen på samma sätt som en mer avancerad trimmer eller rakapparat. Men det är inte därför man köper Proglide.

Med andra ord: behöver du flera nivåer på trimmern så ska du inte köpa Gillette Fusion ProGlide Styler.

Men för dig som inte behöver 10+ nivåer på din rakapparat, och som mer än gärna bara skulle vilja ha en enda produkt som fixar både att trimma ditt skägg och polisonger och som tar hand om att raka skägg och övriga delar av kroppen så är den här en klockren produkt.

Den är helt underbar för vad den är. En kombination av trimmer och rakhyvel i en och samma produkt.
Vi gillar också att den är så liten och slimmad. Perfekt inte bara när man är hemma utan att ta med på semestern. Reser du i arbetet och spenderar mycket tid på hotell osv, så är den ju klockren.

Vi är helt sålda på ProGlide Styler och rekommenderar verkligen den.
Det här är en riktigt bra, liten och effektiv trimmer/rakhyvel som gör ett bra jobb både när det gäller att trimma skägget och att raka sig.

Vi ger Gillette Fusion ProGlide Styler 9/10 i betyg.

Vi köpte vårt testexemplar till ett bra pris med snabb frakt här: Gillette Fusion ProGlide Styler

Här har du fler recensioner och topplistor om skäggvård och skönhet för män:

  • rakgel bäst i test
    Om du rakar dig behöver du rakgel. Och det kan vara svårt att hitta rätt. Här har vi testat en massa rakgel och det här är vårt bäst i test!
  • Få bort påsar under ögonen
    De flesta av oss drabbas av mörka ringar och påsar under ögonen. Här är en guide med tips till hur du kan få bort både mörka ringar och påsar under ögonen!
  • Sexiga herrparfymer
    Du vill lukta gott och sexigt när du träffar din tjej eller går på dejt. Det här är riktigt sexiga herrparfymer som tjejer verkligen gillar!