Att välja rätt hudkräm kan vara svårt då det finns otroligt många olika märken och hudkrämer att välja mellan, och valet av hudkräm är dessutom högst individuellt.

Men en hudkräm är att rekommendera oavsett vilken hudtyp du har. Vår hud påverkas av så mycket att det generellt är smart att återfukta sin hud med en kräm, lotion eller bodybutter.

För torra hudtyper (kännetecknas oftast av att det ibland kliar när det blir torrt) kan man med fördel använda rikare och fetare hudkrämer eller en bodybutter. För normala hudtyper är oftast en hudkräm som hjälper till att ge fukt att föredra och för feta hudtyper är det oftast smart att använda en lättare lotion (innehåller oftast lite mer vatten.)

Apoliva Argan & Almond Bodybutter

Bild ovan: Apoliva Argan & Almond Bodybutter

Förutom att vi har den hud vi har så påverkas vår hud av både tid på dygnet (dagtid sliter vi mer på huden) och vilken årstid det är (vintern med sin kyla och blåst är oftast tuffare för vår hud), samt vad vi gör (om man duschar ofta, badar mycket, tränar, solar, osv.)

Generellt kan man säga att en tjockare bodybutter som just Apoliva Argan & Almond bodybutter passar de med en lite torrare hudtyp eftersom det är en riktigt rik och mjukgörande kroppskräm med en fetthalt på 29%.

Arganolja och mandelolja är två av våra favoriter när det gäller hudvård för män och dessa vårdar och skyddar din hud på ett bra sätt. Apoliva har sedan kompletterat dessa ingredienser genom att lägga till kakaosmör som tillsammans med de två oljorna ger en riktigt skön mjukgörande effekt.

Enligt Apoliva är 100% av ingredienserna från organisk odling och oljan kommer från frukterna, så inga träd skövlas, vilket förstås är väldigt positivt.

Så hur känns denna kroppssmör och hur bra är den?

För oss killar med en lite torrare hudtyp så är denna bodybutter riktigt bra och skön. Det här är en lyxig och skön bodybutter med argan som doftar gott (den är parfymerad) och den gör torr hud riktigt mjuk och fin.

Den har en skön, krämig konsistens och vi gillar även att den inte kladdar och hänger kvar alltför länge (som en hel del kroppsoljor och kroppssmör tyvärr ibland kan göra).

Den går väldigt snabbt in i huden och vår rekommendation är att du tar en större klick i handen, och smörjer in det område på din kropp som du vill återfukta.

Det här är en bra bas för att ta hand om din hud, och vi rekommenderar att använda Apolivas kroppssmör i kombination med en lättare lotion. Kombinationen gör att du får en djupgående tjockare hudkräm som går in på djupet och gör din hud riktigt mjuk och en lite lättare som hjälper att hålla inne fukten på ytan.

Vi gillar verkligen Apoliva Argan & Almond Bodybutter, det är en effektiv kroppssmör som dessutom luktar otroligt gott, och den får 8/10 i betyg av oss.

Du kan köpa Apoliva hos Apoteket här: Apoliva Bodybutter

Vill du har mer artiklar om skönhet för män? Kolla in de här:

Rakgel bäst i test
Ditt ansikte och ditt skägg förtjänar det bästa! Det här är vår rakgel bäst i test där vi provat oss fram till den bästa rakgel för män!
The ordinary recension
The Ordinary har tagit fram en rad olika fantastiska ansiktsprodukter för både män och kvinnor och det här är vår recension av 3 av deras produkter!
Herrparfym topplista
Perfecto har testat hundratals olika herrparfymer och det här är en topplista över de absolut bästa! Hitta en ny herrparfym med vår hjälp!