Perfecto har testat Tom Ford Tobacco Vanille som är en Eau De Parfum (EDP) från hans exklusiva Private Blend Collection och det här är vår recension om denna parfym.

Tom Fords Private Blend Collection är hans exklusivaste kollektion av parfymer och Tobacco Vanille lanserades 2007 som hans första och mest intensiva doft med fokus på tobak och vanilj.

Doften av tobak har blivit vanligare med åren, men är fortfarande en doft man oftare hittar i mer exklusiva och välgjorda parfymer. Det finns olika sorters tobakdofter och här har Tom Ford använt sig av tobaksblad vilket ger en mjukare (men fortfarande intensiv) doft.

När det gäller tobaksdofter är Tobacco Vanille helt unik och ingen annan parfym luktar på samma sätt som denna otroliga parfym.

Tobacco Vanille

Det är en unik doft som öppnar upp med en tjock och magisk tobaksdoft i kombination med aromatiska kryddor som kryddnejlika och koriander. Det här är en doft av en lite torrare tobak som är mjuk och fantastisk. Efter 20-30 minuter så kommer en otroligt krämig doft av vanilj in i kombination med en ny nyans av tobak som kommer från en tobaksblomma.

Det är nu Tobacco Vanille är som bäst och ingen som befinner sig i närheten av dig kommer kunna undgå den utsökta och unika doften som sprider sig runt dig. Den söta delen av Tobacco Vanille är torr och fin och det blir aldrig för sött på något sätt.

När Tobacco Vanille till slut lägger sig så kommer en doft av kakao i kombination med torkade frukter och benzoin samt olika träiga noter fram och nu kan man njuta den krämiga kombinationen av tobak, vanilj och kakao som Tobacco Vanille är känd – och älskad – för.

Tom Ford Tobacco Vanille är en EDP och har bland annat dessa doftnoter:

 • Toppnoter: Tobaksblad, ingefära och kryddor.
 • Hjärtnoter: Tonkabönor, vanilj, tobaksblomma och kakao.
 • Basnoter: torkade frukter och benzoin samt olika träiga noter.

Tobacco Vanille är en lyxig parfym som kräver uppmärksamhet. Det här är ingen anonym eller diskret parfym. Det här är en lyxig doft som fångar uppmärksamhet, skapar förväntan och som imponerar på alla sätt.

Hjärtat i Tobacco Vanille är två olika sorters tobaksdofter i kombination med vanilj, men det finns så mycket mer i denna doft som gör den till det mästerverk den är.

Så vad tycker vi killar om Tom Ford Tobacco Vanille?

Tobak och vanilj i en både sexig och mysig kombination. Man känner verkligen av Tobacco Vanille när man har på den och man känner hur unik och fantastisk den är. Det här är en parfym som får en att må bra och som får en att känna sig sexig och unik.

Vad tycker tjejpanelen om Tom Ford Tobacco Vanille?

Alla tjejer i tjejpanelen gav denna parfym otroligt bra betyg och kom med kommentarer som ”luktar så mysigt”, det här är en sexig parfym”, ”jag älskar den” och ”den här vill jag att min kille ska ha.” Tjejer gillar helt klart Tobacco Vanille.

När vi testade hållbarheten och radien så levererar den verkligen.

Med 4-6 sprayningar fick vi en stor radie och hållbarheten var enorm. Det här är en parfym som håller länge – i snitt mellan 6-12 timmar, och som verkligen sprider sig runt omkring dig. Folk kommer definitivt att lägga märke till dig och denna doft.

Det här är en exklusiv parfym som verkligen levererar både när det gäller doften och hållbarheten.

VÅRT BETYG

Det finns ingen annan parfym som Tobacco Vanille. Andra parfymhus har försökt att kopiera denna doft från Tom Ford men ingen har lyckats.

Även om Tobacco Vanille är välkänd och en av Tom Fords mest populära parfymer så är det inte många som har den. Detta tycker vi är positivt då du helt enkelt kommer dofta mer exklusivt när du bär den.

Älskar du parfym och tycker om att dofta gott och unikt så är Tobacco Vanille ett måste. Både killar och tjejer älskar denna parfym och du kommer att få uppmärksamhet när du har på dig den.

Vill du vara anonym så är det här ingen doft för dig. Men vill du sticka ut och verkligen dofta gott så rekommenderar vi starkt denna otroliga parfym från Tom Ford.

Vi köpte in äkta Tobacco Vanille på ett snabbt och säkert sätt här: Tom Ford Tobacco Vanille

FÖRDELAR MED TOM FORD TOBACCO VANILLE:

 • Tobak och vanilj i en magisk kombination!
 • En unik, lyxig och originell parfym.
 • Sexig och mysig på samma gång.
 • Otrolig prestanda med en stor radie och lång hållbarhet. Du kommer få uppmärksamhet!
 • Funkar både på jobb och privat, men är klockren i mer romantiska sammanhang som när du ska träffa din tjej eller gå på dejt.
 • En flaska som ser riktigt snygg ut på hyllan.

NACKDELAR MED TOM FORD TOBACCO VANILLE:

 • Inga. Det här är ett måste för dig som vill lukta gott.

SLUTBETYG: 9.5/10

En av de bästa parfymer som finns med tobak som huvudingrediens.
Köp den och njut!

Du kan köpa Tobacco Vanille med snabb leverans och trygg e-handel här: Tobacco Vanille

Mer Tom Ford parfym recensioner för män hittar du här:

 • Ombré Leather
  En helt otrolig herrparfym från Tom Ford! Ombré Leather är en parfym som fokuserar på läder. Missa inte denna recension!
 • Oud Wood
  Oud Wood från Tom Ford är en klassisk parfym och en av våra favoriter!
 • Tom Ford Noir
  Sexig och elegant på ett fantastiskt sätt. Det här är vår recension av Tom Ford Noir!