Vi har testat en herrparfym från Thierry Mugler: A*Men Pure Havane.

Pure Havane är en herrparfym som släpptes (2011) av Thierry Mugler och är en flanker (omformulering) av originalet A*Men som släpptes några år tidigare.

Det här är en herrparfym som faller i kategorin ”gourmand.” Man kan beskriva gourmander som ätbara doftnoter som många gånger är söta. Det betyder inte att du kan äta denna herrparfym utan helt enkelt att en eller flera av doftnoterna kommer från ätbara ingredienser som vanilj och kakao.

Pure Havane kommer i en cool parfymflaska i gummi som ser speciell ut på hyllan.

Thierry Mugler Pure Havane Herrparfym

Thierry Muglers Pure Havane är en gourmand parfym med tobak i, en spännande blandning vi var väldigt nyfikna på, den är dessutom svår att få tag på i Sverige vilket har gjort den till en lite mystisk parfym – och då är det självklart att vi på Perfecto tar reda på hur denna herrparfym doftar och självklart hur den presterar.

Doftnoterna i Pure Havane:

Toppnoter: Tobak och vit honung.
Hjärtnoter: Patchouli, vanilj och kakao.
Basnoter:  Labdanum, ambra och styrax.

Så hur luktar Pure Havane?

Många herrparfymer som innehåller tobak kan vara polariserande men Pure Havane är en tobaksdoft som är svår att motstå. När vi testade denna parfym märkte vi att både tjejer och killar var otroligt nyfikna på vad det var som luktade och de flesta ville lukta på den mer än en gång.. Ett mycket bra tecken. Även personer som vanligtvis inte gillar tobaksdofter gillade Pure Havane. Detta beror till en stor del på att tobaksdoften aldrig tar över. Från det att den introduceras så finns den hela tiden där, men den balanseras upp av det söta från bland annat vanilj och kakao vilket gör den till en balanserad och söt herrparfym. Pure Havane öppnar direkt upp med tobak blandat med söt honung. Det här är sexig tobak som får de flesta att reagera på ett positivt sätt. Man blir nyfiken, man vill ta reda på vad det är som luktar. Tobaken blandas med vit honung som gör tämjer tobaksdoften och gör den mjuk och fin. Det är en fantastisk kombination och man vill på något knasigt sätt smaka av den som bär denna parfym.

När Pure Havane börjar lägga sig så kommer en fantastisk kombination av pathouli, vanilj och kakao fram och det är nu Pure Havane visar sin ”gourmand” sida. Det söta sveper om den som bär Pure Havane och dom som är runt omkring dig kommer få det svårt att hålla sig borta. Patchouli med vanilj är en sexig kombination. Och kakao gör den ännu mer oemotståndlig. Mot slutet kommer även ambra, styrax och labdanum in. Och även om den officiella listan över doftnoter inte nämner körsbär så är det exakt just körsbär man kan känna någonstans i denna fantastiska herrparfym. Det är en sexig, trygg och varm herrparfym. Det är en parfym som kommer få folk att vilja vara nära dig. Man blir nyfiken, man blir attraherad och man vill ha mer av Pure Havane. Det är en sexig, manlig, romantisk och framför allt en varm och trygg doft.

Pure Havane är en unik tobaksbaserad parfym och vi är glada över att ha testat denna mytomspunna herrparfym.

Det är en parfym som påminner om Tobacco Vanille från Tom Ford Private Blend, men med en helt annan känsla där tobaken inte är lika dominerande och där det söta är helt annorlunda.

Det här är en parfym som funkar både privat och i mer formella sammanhang, så använd den precis när du vill. Vi gillar reaktionerna man kan få på jobb och möten där man verkligen ser hur de i rummet känner av Pure Havane och hur nyfikna dom blir, och vi tycker definitivt de är en parfym du ska använda om du ska på dejt eller träffa din tjej. Hon kommer vilja vara nära dig helt klart så fort hon känner av den förföriska och varma blandningen av tobak och alla gourmand noter.

Pure Havane passar året runt, men funkar – på grund av sin varma karaktär – absolut bäst till höst, vinter, vår och på svala sommarkvällar. Nyckeln till framgång är hur mycket du doserar. Våga ta mer under höst, vinter och vår – och på sommaren tar du helt enkelt lite mindre då värmen kommer hjälpa till att sprida Havane runt omkring dig.

Så vad tycker vi killar om Pure Havane?

Vi gillar den. Helt klart. Man känner att man har på sig något unikt och den får en att känna sig sexig, speciell och varm. En oslagbar känsla och precis den typen av känsla man vill få när man bär en bra herrparfym.

Så vad tycker tjejpanelen om Pure Havane?

Tjejerna i panelen älskade Pure Havane. Kommenterar som ”jag vill att min kille ska ha den här när vi myser i soffan” och ”jag vill bara äta upp den här” säger nog en hel del om denna parfym. Alla reagerar positivt på det sexiga från tobaken och det ätbara från gourmandnoterna.

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 4 sprayningar en grym radie på ungefär en och en halv meter från kroppen och när det gäller prestandan så får Pure Havane helt klart godkänt då den räcker mellan 8-12 timmar på bara 4 sprayningar. Detta skiljer sig förstås från person till person, men det här är en herrparfym som levererar. Prova 2-4 sprayningar och pröva dig fram så att du får till en mängd som passar dig och din hud. Det här är en herrparfym som har en otroligt bra hållbarhet och räckvidd.

VÅRT BETYG

Det här är på sätt och vis en klassiker. Det är en underbar gourmand parfym med tobak som skapar en varm, sexig och trygg känsla. Manlig, romantisk, sensuell och definitivt sexig. Både tjejer och killar attraheras av Pure Havane och du kommer garanterat få komplimanger från både tjejer och killar. Det i kombination med att den har en otroligt imponerande prestanda gör att vi helhjärtat rekommenderar den!

Vi tycker du ska köpa den. Nu.

Den kan vara värt att veta att det är få butiker som håller denna i lager, och det kan vara så att den försvinner ur sortimentet – så passa på medans du har en chans.

Köp endast original! Vi köpte vårt ex av denna herrparfym här: Pure Havane

FÖRDELAR MED PURE HAVANE:

 • En fantastisk gourmand parfym med tobak som är sensuell, varm, sexig och trygg.
 • Då Pure Havane endast släppts i en begränsad upplaga, både globalt och i Sverige så är det få som har denna herrparfym. Vilket gör den ännu mer exklusiv och rolig att bära då det är få som har den.
 • Det här är en herrparfym som tjejer gillar på en kille.
 • Kombinationen av tobak, patchouli, vanilj, ambra och kakao är helt otrolig. Den är helt enkelt oemotståndlig för de flesta män och kvinnor.
 • Fantastiskt prestanda både när det gäller radie och hållbarhet.
 • Håller länge.

NACKDELAR MED PURE HAVANE:

 • Själva munstycket (för sprayfunktionen) är väl inte idealisk och ger ibland ett ojämnt sprut, men det är ingen stor grej.

SLUTBETYG: 8/10

Det här är en otrolig herrparfym. Tobak ger en speciell känsla och när den blandas ut med det söta så är det svårt att hålla sig borta. Väl värd att finnas i din samling. Om du lyckas få tag på ett ex förstås.

Se till att du bara köper original när det gäller herrparfymer! Du kan köpa denna parfym här:
Thierry Mugler Pure Havane

Här har du fler recensioner och topplistor med bra herrparfymer:

 • Oud Wood Recension
  Tom Ford gör fantastiska herrparfymer och Oud Wood är inget undantag. Det här är vår recension av Oud Wood!
 • Oud Parfym
  Oud är en speciellt doft som också är en av världens dyraste och mest exklusiva dofter. Här går vi igenom vad oud (i parfym) är och vilka oud parfymer som är bäst!
 • Parfym som tjejer gillar
  Vilken herrparfym tycker kvinnor om? Svaret på den frågan hittar du här där vi går igenom herrparfym som tjejer gillar!