Diesel Bad är en herrparfym som släpptes 2016 och som enligt Diesel ska vara en provocerande men sofistikerad och attraktiv parfym. Den heter ”Bad” för att.. Det handlar om en herrparfym för en ”bad boy.”

Yep. Låter lite töntigt men det är sant, här har du reklamfilmen som vi tycker är lite töntig faktiskt: Diesel Bad

Flaskan är som du kan se på bilden ganska snygg, vi gillar den.
Designmässigt sticker den ut från det vi är vana vid när det gäller parfymflaskor.

Så förutom att namnet är lite töntigt, reklamfilmen ännu töntigare.. Hur doftar den?

För det är nog det enda vi faktiskt bryr oss om.

Diesel BAD är en doft som har kombinerat tobak och kaviar (!).
Kaviar som enligt diesel ska tillföra en sexig doftnot som av Diesel beskrivs som ”en droppe av svett på en mans vältränade kropp.” Ännu en liten udda beskrivning från Diesel. Men efter den där reklamfilmen är vi vid det här laget vana. Men vi gillar kombinationen. Tobaken till trots så är detta inte en ”rökig” doft på något sätt.

Toppnoter som bergamott, kardemumma, lavendel och viol gör att doften inte blir för tung på något sätt och balanserar upp tobaken och kaviarackorden på ett riktigt bra sätt. Bland basnoterna hittar vi bland annat klassiker som patchouli och tränoter, irisrot osv.

Kombinationen av detta skapar en doft som faktiskt luktar gott. Det är definitivt en mer kommersiell doft (alltså inte en nischad doft) och även om vi inte direkt associerar den med en ”bad boy” så är det en doft som luktar helt ok.

Vi tycker däremot inte att den är den mest unika herrparfym vi provat, och är du ute efter en unik och nischad herrparfym så ska du inte köpa Bad.

Det tar ett tag för Diesel Bad att utveckla sig, och vi tycker att den är absolut bäst ca 1-2 timmar efter de initiala sprayningarna. Ge den lite tid att lägga sig så kommer det där fina i doften fram.

Det är en mer ”privat” doft du har på dig när du inte är på jobbet och då gärna en kvällsdoft, men du kan förstås ha den på jobbet eller i andra sammanhang om du vill.

Så vad tyckte vår testpanel av tjejer som fick provlukta Diesel Bad?
Av dom fick Bad både bra och lite mindre bra betyg. Vi fick kommentarer som ”den här luktar riktigt gott” och ett enkelt ”den luktar bra.” 

VÅRT BETYG

Ingredienserna till trots så är det här en mer generisk doft som tagits fram för att gillas av så många som möjligt. Det är inte en nischad doft på något sätt vilket för oss drar ner betyg lite. Det här kan vara för att den helt enkelt saknar styrkan.

Vilket vi märkte när testpanelen fick recensera Diesel Bad. När vi testade hållbarheten och radien så känns det här som en väldigt intim parfym med en kort radie och tyvärr är hållbarheten relativt låg där vi efter ca 4 timmar hade svårt att känna det mest essentiella i doften.

4 timmar är inte lång tid och dessutom varierade detta från person till person där en del kände att den började försvinna efter bara 2 timmar. Och det drar förstås ner på betyget. Man vill ha en parfym som faktiskt levererar både när det gäller doften i sig och prestandan.

Den här parfymen tar ett tag att lägga sig och det betyder att du kanske bör applicera några sprayningar 1-2 timmar innan du ska ut, och sedan återapplicera precis innan du går ut. Men när doften väl lagt sig så kommer det där sexiga och attraktiva fram. Det är förmodligen just då som din tjej eller din dejt verkligen kommer lägga märke till den och vilja sniffa på dig.

Tyvärr – som tidigare nämnts – så saknar Diesel Bad både styrka och hållbarhet. Doften försvinner för snabbt vilket drar ner betyget ganska mycket. 

För ett riktigt bra pris på Diesel Bad, kolla in den här sidan: Diesel Bad

FÖRDELAR MED DIESEL BAD:

 • Kaviar och tobak visade sig vara en riktigt bra kombination. Det luktar gott. Och sexigt. Vi gillar det.
 • Luktar helt ok även om den inte är unik direkt.
 • En herrparfym som passar både privat och på jobbet, men med fokus på privat.
 • Snygg flaska som ser bra ut i badrumsskåpet.

NACKDELAR MED DIESEL BAD:

 • Priset. Runt 400kr för 35ml i kombination med prestandan tycker vi inte riktigt är rätt.
  Har du pengarna så köp den, annars kan du vänta tills den är på rea och köpa den då.
 • Hållbarheten var relativt låg, räkna med att du eventuellt kommer behöva applicera om den efter några timmar.
 • Styrkan är inte tillräcklig. Doften i sig är inte dålig, men när man inte känner av flera av doftnoterna eller när dom försvinner snabbt så försvinner förstås tjusningen med parfymen.

SLUTBETYG: 6/10

Diesel Bad är ingen dålig herrparfym, men den saknar prestandan och styrkan vilket kraftigt drar ner betyget.

Klicka här för ett bra pris och snabb frakt: Diesel Bad

Här har du essentiella artiklar om herrparfym och vilka parfymer som tjejer gillar på killar:

 • Tom Ford Ombré Leather Recension
  Tom Ford Ombré Leather släpptes 2018 och är en av de bästa herrparfymer som släpptes 2018. Läs vår recension om denna otroliga herrparfym från Tom Ford!
 • Oud parfym herr
  Oud är en exklusiv ingrediens i parfymer och har en unik doft. Det här är vår guide till oud och herrparfymer med oud i!
 • Tom Ford Tuscan Leather Recension
  Ännu mera Tom Ford, den här gången är det en recension om Tuscan Leather. En fantastiskt fin herrparfym. Läs denna recension!