Perfecto har testat Bvlgari Man Extreme EDT.
Man Extreme är en flanker (omformulering) av originalet Bvlgari Man och det här är vår recension om denna herrparfym som tillhör kollektionen ”Man” från det italienska lyxmärket Bvlgari.

Bvlgari Man Extreme släpptes 2013 och är en EDT (Eau de toilette.)

Bvlgari Man Extreme

Bild ovan:
Bvlgari Man Extreme kommer i samma snygga parfymflaska som övriga parfymer i samma kollektion.

Bvlgari Man Extreme har bland annat dessa doftnoter:

  • Toppnoter: grapefrukt, kaktus, italiensk bergamott.
  • Hjärtnoter: kardemumma och freesia.
  • Basnoter: Olika tränoter, benzoin och vetiver från Haiti.

Man Extreme skiljer sig från hel del från originalet Man som är aningen sötare och lite mer blommig till doften än Man Extreme. Båda har liknande doftnoter men i Man Extreme har man tagit det som var bra i originalet och gjort det ännu bättre. Man har man tagit bort den söta doften av bland annat honung och tonkabönor samt en del av de blomdofter som originalet hade.

I Bvlgari Man Extreme har mästerparfymören Alberto Morillas lagt till några nya trädofter, grapefrukt och lite magi som bara han kan få till och resultat gör att Bvlgari Man Extreme är mindre söt, mer frisk, fräsch och definitivt mer manlig och sexig än originalet.

Öppningen av Bvlgari Man Extreme är ljus och fräsch med grapefrukt i kombination med bergamott och kaktus. Doften av kaktus gör att öppningen inte är den vanliga typen av citrus som många parfymer har. Efter några minuter kommer doften av kardemumma och freesia in och denna kombination ger en manlig och blommig touch till parfymen. En balans som är perfekt.

När Bvlgari Man Extreme till slut lägger sig så kommer en fin mix av olika trädofter, benzoin och vetiver in. Det är en mix av sött och fräscht och ger en doft som definitivt inte finns i många herrparfymer.

Bvlgari Man Extreme är helt klart en fräsch doft som är perfekt för vår, sommar och tidig höst. När värmen ligger på öppnar Bvlgari Man Extreme upp på ett fint sätt och man får kommentarer och komplimanger från både tjejer och killar.

Det som separerar Bvlgari Man Extreme från andra fräscha citrusbaserade dofter är inslaget av kaktus samt basnoterna där man gett denna herrparfym ett djup med sötma från benzoin, en rejäl dos av manlighet tack vare trädofterna och den där fräscha och gröna känslan av vetiver.

Trädoft möter något sött möter något fräsch. Sexigt, manligt och definitivt somrigt!

Så vad tycker vi killar om Bvlgari Man Extreme?

Det här är helt klart en herrparfym som gör sig bäst till vår och sommar. När värmen ligger på känner man av Bvlgari Man Extreme med varje vindpust och det känns som man har en parfym som både är djup och fräsch på samma gång.

Vad tycker tjejpanelen om Bvlgari Man Extreme?

Alla utom en gav Bvlgari Man Extreme tummen upp. Friskt, fräscht och definitivt manligt tyckte de flesta i tjejpanelen.

Med mellan 4-6 sprayningar fick vi en radie på ungefär en armslängds avstånd och hållbarheten var ungefär 3 timmar. Doften är riktigt fin men prestandan är inte den bästa. Du bör med andra ord definitivt använda dig utav en parfymbehållare när du går ut så att du kan återapplicera Bvlgari Man Extreme med ca 2-3 timmars mellanrum.

VÅRT BETYG

Bvlgari Man Extreme är unik på det sättet att det är en fräsch vår och sommarparfym med en twist. Man får den där fräscha doften av citrus och grönt men även en dos av trädofter och söta dofter. Kombinationen är klockren för en lite annorlunda parfym som är perfekt för varmare årstider som vår och sommar. Prestandan drar ner betyget men det kan man kompensera genom att använda en parfymbehållare. Vi gillar den och man får komplimanger.

Är du ute efter en herrdoft som är perfekt för sommar och varmt väder och som definitivt doftar annorlunda mot andra somriga parfymer så bör du prova Bvlgari Man Extreme.

Vi köpte in denna herrparfym på ett snabbt och säkert sätt här: Bvlgari Man Extreme

FÖRDELAR MED BVLGARI MAN EXTREME:

  • En herrparfym som är fräsch och som har ett djup.
  • En perfekt parfym för vår och sommar.
  • Både tjejer och killar verkar generellt gillar Bvlgari Man Extreme.
  • En snygg parfymflaska.

NACKDELAR MED BVLGARI MAN EXTREME:

  • Prestandan är inte den bästa. I våra tester höll denna parfym i snitt ca 3 timmar vilket betyder att du bör se till att använda en parfymbehållare.

SLUTBETYG: 7.5/10

Du kan köpa denna herrparfym med snabb leverans och trygg e-handel här: Bvlgari Man Extreme

Mer om herrparfymer hittar du här: