Vi har testat en ny parfym från Armani: Code Absolu, och det här är vår recension av denna parfym för män.

Armani Code Absolu släpptes i början av 2019 och är en flanker (en omformulering) av originalet Armani Code som släpptes 2004.
Code Absolu är den 16:e i raden av flankers som baserats på originalet.
Det är med andra ord inte första gången vi ser en flanker till Code.

Armani Code blev en bästsäljare och är fortfarande en otroligt populär herrparfym. Originalet code är en varm, orientalisk och kryddig doft som verkligen var sexig, elegant, maskulin och förförisk.

Vi har testat nya Code Absolu och tagit reda på hur den står sig mot originalet och mot övriga flankers i denna serie!

Armani Code Absolu

Flaskan till nya Code Absolu följer samma snygga och eleganta stil som originalet och alla tidigare flankers. Designen är faktiskt en av de snyggare versionerna av Code och den ser snygg ut på hyllan.

En del av de doftnoter i Code Absolu:

Toppnoter: Mandarin och äpple.
Hjärtnoter: Citrus, muskotnöt, morotsfrön, agarträ), rysk koriander och amyris från Haiti.
Basnoter:  Mocka, tonka böna, rom, vanilj och olika trädofter.

Så hur luktar Armani Code Absolu?

Direkt när man först sprayar på Code Absolu så påminns man lite om öppningen av Armani Code Profumo. Skillnaden finns där, främst i att profumo öppnar upp med en doft av lavendel, vilket Absolu inte har.

Man känner definitivt av kombinationen av olika citrus och äpple tillsammans som tillsammans med muskotnöten skapar en lite krämig och fin öppning.

Efter en kort stund kommer doften av tonka böna in som tillsammans med muskotnöt skapar en krämig, söt och smått kryddig doft.

Det är här man börjar charmas av Code Absolu. Den är som originalet, fast uppdaterad till en mer modern version.

När Code Absolu sen lägger sig så kommer ett rom ackord in tillsammans med en doft av mocka och olika tränoter.

Nu är det elegans som gäller. Det söta finns kvar men jämnas ut mot tränoterna, rom ackordet och resten av basnoterna och resultatet är en varm, mjuk, elegant och manlig herrdoft.

Code Absolu är helt enkelt en riktigt bra herrparfym och en av våra absoluta favoriter från hela Armani Code serien.

Det här är en herrparfym som funkar i princip i vilken situation som helst, oavsett om du ska till jobbet, ut med vännerna eller på dejt.

Armani Code Absolu passar på grund av sin både djupa och varma karaktär absolut bäst till höst och vinter, men vi lovar att du kommer få lika många komplimanger om du använder den till vår och sommar. Kom ihåg att du inte behöver ta lika mycket på sommaren eftersom värmen kommer intensifiera parfymen.

Så vad tycker vi killar om Code Absolu?

Code Absolu är en flanker och det finns som sagt 15 andra versioner av Code för män. Det betyder att även om den luktar lite annorlunda än de andra, så påminns man om både Code Profumo och originalet när man känner doften av Absolu. Det är med andra ord inte en helt unik herrdoft. Med det sagt så är det trots allt en riktigt bra herrparfym som vi utan tvekan rekommenderar. Om du någonsin använt originalet Code, så vet du hur många komplimanger man får. Både killar och tjejer gillar Code Absolu och de flesta i din omgivning kommer tycka om att känna denna doft på dig.

Så vad tycker tjejpanelen om Code Absolu?

I överlag fick Code Absolu riktigt bra betyg från tjejerna och det här är definitivt en doft som tjejer tycker är manlig, sexig och elegant.

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 5 sprayningar en godkänd radie på ungefär en meter från kroppen och när det gäller prestandan så är det här en parfym som levererar.

Den håller totalt i sig i ca 7-9 timmar och det tar ungefär 4-5 timmar för den att lägga sig nära huden från första sprayen.

Armani Code Absolu får definitivt godkänt när det gäller både radie och hållbarhet.

VÅRT BETYG

Även om vi hittar liknelser mellan nya Code Absolu och andra flankers i Armani Code kollektionen (speciellt Code Profumo) så imponerar Code Absolu.

Det känns som en av de bästa versionerna av originalet Armani Code och det är definitivt en manlig, sexig och sensuell herrparfym.

Och tjejer älskar den, vilket förstås är en rolig bonus.

Om du tidigare ägt en av de herrparfymer från Armani Code kollektionen och tycker om den, så rekommenderar vi definitivt nya Absolu. Du kommer gilla den. Om du aldrig ägt någon i Code serien så är Absolu den i serien som du definitivt ska köpa. Den kommer gillas av både tjejer och killar och den luktar helt enkelt riktigt gott!

Köp endast original! Vi köpte vårt ex av denna herrparfym här:

FÖRDELAR MED CODE ABSOLU:

  • Den är helt ny vilket betyder att det är få killar i Sverige som har denna herrparfym. Köp den och njut av att vara en av de förstsa som har den.
  • Det här är en varm, elegant och maskulin herrparfym som både tjejer och killar tycker om. Du kommer få komplimanger.
  • Bra prestanda både när det gäller radie och hållbarhet.

NACKDELAR MED CODE ABSOLU:

  • Egentligen inga. Den påminner som sagt lite om Armani Code Profumo, men skillnaderna finns där och av dom båda är Absolu helt klart den bättre.

SLUTBETYG: 8.5/10

Vill du ha komplimanger och är du ute efter en herrparfym som tjejer gillar så är det här ett bra val. Det här är en herrparfym som du kommer att få komplimanger för och som luktar riktigt gott. Rekommenderas helt klart.

Se till att du bara köper original när det gäller herrparfymer! Du kan köpa denna parfym här:
Armani Code Absolu