Nyhet från klädmärket Massimo Dutti: nu släpper Massimo Dutti parfymer för både män och kvinnor och går initialt ut med tre herrparfymer!

Massimo Dutti beskriver själva att deras första steg in i parfymvärlden handlar om sex ”rena” parfymer av hög kvalitet som är inspirerade av ”the art of travel.” En artistisk vision av hur en doft kan ta oss till vart som helst, när som helst.

Vi gillar Massimo Dutti för deras herrkläder så vi har en del förhoppningar kring deras nya parfymer för män.

Det är inte första gången ett klädmärke i stil med Massimo Dutti väljer att börja producera parfymer (tänk Zara, Mango etc), men trenden vi sett (och fortfarande ser) är tyvärr att de parfymer denna typ av företag tar fram oftast är mer budgetparfymer som ligger i en prisklass i linje med resten av deras produkter (vilket är förståeligt) och där man direkt kan känna både på doften och på hållbarheten att det är en parfym av mindre kvalitet. Priserna på dessa tre parfymer ligger runt 600kr så det är i och för sig en positiv indikation på att dom valt att satsa på kvalitet, men det återstår att se när vi väl recenserat dessa!

Massimo Dutti har i alla fall gått ut med att det är dam och herrparfymer av hög kvalitet så hoppas vi verkligen att det stämmer!

Den första parfymen för män från Massimo Dutti heter Kashbah Sunset.

Massimo Dutti Kashbah Sunset Parfym Herr

En herrparfym som beskrivs som en doft med varma toppnoter och med en orientalisk och träig karaktär.
De främsta ingredienserna i denna herrparfym är vetiver, cederträ och saffran.

En kombination som faktiskt kan bli riktigt bra. Parfymören bakom denna herrparfym är Harry Fremont, som har vunnit ett franskt pris för parfymörer två år i rad. Du får med en förvaringspåse när du köper denna parfym – något få andra erbjuder.

Oklart när man faktiskt ska använda påsen däremot..

Kashbah Sunset ligger i nuläget på 599 kr och du kan hitta den här: Massimo Dutti Kashbah Sunset

Den andra parfymen för män heter Island Accord.

Massimo Dutti Island Accord Parfym Herr

Precis som namnet antyder så är det här en mer marin och fräsch typ av herrparfym (tänk i stil med Dolce Gabbana Light Blue eller Giorgio Armani Acqua di Gio.) Det är enligt Massimo Dutti den mest fräscha doften i deras kollektion av herrparfymer och några karaktäristiska doftnoter i denna parfym är marina havsnoter, an cocktail av citrus och mint. En herrparfym som är skapad av parfymören Christophe Raynaud. Vi älskar fräscha marina och citrus baserade herrparfymer (om dom är välgjorda förstås) och det skulle vara riktigt kul om det visar sig att det här är en bra herrparfym som levererar på alla fronter. Vi återkommer förstås med en recension när vi testat!

Island Accord ligger på 599 kr och du kan hitta den här: Massimo Dutti Island Accord

Den tredje parfymen för män från Massimo Dutti heter Sandy Papyrus.

Massimo Dutti Sandy Papyrus Parfym Herr

Sandy Papyrus beskrivs som en exotisk, mystisk och förförisk herrparfym. En träig och fruktig herrparfym där de främsta ingredienserna är kardemumma, sandelträ, basilika och patchouli. På pappret låter denna kombination av doftnoter verkligen spännande så det ska bli kul att testa Sandy Papyrus!

Det här är en herrparfym som är skapad av parfymören Fabrice Pellegrin.

Precis som de övriga parfymerna för män från Massimo så ligger denna på 599 kr och du kan se mer utav den här: Massimo Dutti Sandy Papyrus

Där har du alla nyheter när det gäller de nya parfymerna från Massimo Dutti. Kul att se att ett märke som Massimo Dutti väljer att satsa på skönhet för män.

En nyhet vi tycker är spännande och det ska bli kul att testa dessa tre parfymer för män och när vi gjort det återkommer vi förstås med en recension!

Gillar du herrparfym så kommer du nog finna dessa artiklar och recensioner av intresse: