Vi har testat en herrparfym från John Varvatos: Vintage – och det här är vår recension.

Vintage är en herrparfym som släpptes (2006) av John Varvatos och är en parfym som togs fram av parfymören Rodrigo Flores-Roux.

Alla parfymer tillhör någon familj (enkelt sagt så är en familj en grupp av doftnoter som har liknande egenskaper och karaktärer) och Vintage faller in i ”parfymfamiljen” som heter Chypre.

Chypre parfymer är i grund och botten varma, aningen torra och ofta baserade på träiga dofter och tränoter som bergamott, patchouli, labdanum och mossa som ofta blandas med blommiga och fruktiga doftnoter.

Vintage är definitivt en herrparfym som är en träig herrparfym, men den är så mycket mer. Listan över doftnoter är stor och det är en komplicerad herrparfym som innehåller över 18 olika doftnoter.

Vintage kommer i en cool och snygg parfymflaska som till formen liknar övriga parfymer från John Varvatos.

John Varvatos Vintage Herrparfym Recension

Vintage är en herrparfym med träiga doftnoter som på ett spännande sätt blandas med läder, tobak och en rad andra doftnoter – en spännande blandning, och eftersom vi på Perfecto gillar John Varvatos var det dags att ta reda på hur denna herrparfym doftar och förstås hur den presterar.

En del av de doftnoter i Vintage:

Toppnoter: Basilika, rabarber, kvitten, fänkål och peppar.
Hjärtnoter: Lavendel, kanel och jasmin.
Basnoter:  Tonkaböna, tobak, läder, mossa, patchouli och tränoter.

Så hur luktar Vintage?

Även om både tobak och läder helt klart finns (och känns) i Vintage så är det här så mycket mer än en tobak och läderparfym. Här har John Varvatos på ett fantastiskt sätt blandat träiga doftnoter med kryddor, blommiga doftnoter, tobak, läder, patchouli och mycket mer och resultat är en helt unik herrparfym.

Det finns en del andra herrparfymer som kanske liknar Vintage, men ingen som är så komplex, vacker och unik som Vintage är.

När Vintage efter några minuter börjar lägga sig så kommer den otroliga kombinationen av patchouli, tobak, läder, lavendel och en massa annat fram och det är nu den går och blir oemotståndlig.

Det är en av de mest eleganta herrparfymer som John Varvatos någonsin gjort och det är en parfym som attraherar både kvinnor och män.

Man tänker på en riktig gentleman när man känner doften av Vintage. Det här är för dig som vill ha en herrparfym som är manlig, elegant, sofistikerad, romantisk och sexig.

Vintage är en herrparfym som funkar både privat när du ska ut med vännerna eller när du ska på dejt och i mer formella sammanhang som jobb och möten – så använd den precis när du vill.

John Varvatos Vintage passar på grund av sin balanserade och komplexa karaktär året runt. På sommaren kommer värmen att lyfta fram en del doftnoter mer än andra och på kyliga dagar kommer den att lukta lite annorlunda (och du kommer behöver använda lite mer under höst och vinter), men den är definitivt en herrparfym du kan använda till höst, vinter, vår och sommar.

Så vad tycker vi killar om Vintage?

Den är helt annorlunda mot allt annat vi testat. Den ger verkligen en känsla av elegans och den får en att känna sig riktigt bra på ett unikt sätt. Det är alltid en oslagbar känsla när man har på sig en herrparfym som man vet är unik och speciell. Vi gillar den. Mycket.

Så vad tycker tjejpanelen om Vintage?

De flesta av tjejerna i panelen tyckte om Vintage. Kommenterar som ”den här är så romantisk” – till – ”så här ska en man lukta” fick vi vid denna recension. De flesta reagerar helt enkelt väldigt positivt på Vintage och det är definitivt en herrparfym som tjejer gillar.

När det gäller hållbarhet och radie så fick vi med 6 sprayningar en bra radie på ungefär en meter från kroppen och när det gäller prestandan så är det som de flesta av John Varvatos parfymer så att du måste återapplicera efter 5-6 timmar då det är ungefär då som den börjar gå ner som en mer intim huddoft. Ska du på dejt eller ut en kväll så är det bara att applicera 4-6 sprayningar så kommer den hålla ett tag. Om du tar på dig den på morgonen innan du går till jobbet så finns det en chans att den börjat lägga sig när du ska gå på eftermiddagen. Den får godkänt när det gäller radie och även om den gärna hade kunnat hålla några fler timmar så är det något som inte påverkar betyget tack vare att det är en så fin doft.

VÅRT BETYG

Det här är en helt unik herrparfym. Den kombinerar så många olika slags doftnoter på ett otroligt sätt och resultatet är en balanserad herrparfym som skriker ”gentleman” och ”elegans.”

Det här är doften som tjejen vill känna när ni myser i soffan. Det här är en doft som kan få tjejer att vända sig om på gatan. Det här är en maskulin, mogen, elegant och definitivt sexig doft som kommer attrahera både tjejer och killar.

En annan positiv sak är att det är en herrparfym som inte så många har i Sverige. Den är helt enkelt inte så vanlig. Vilket förstås är otroligt positivt för dig som väljer att använda den, då du inte kommer ha samma parfym som alla andra killar.

Vi rekommenderar definitivt att man har denna i sin samling av parfymer.

Köp endast original! Vi köpte vårt ex av denna herrparfym här:

FÖRDELAR MED VINTAGE:

 • En helt unik herrparfym med en komplex och balanserad doft.
 • Det är få i Sverige som har denna herrparfym. Vilket gör den ännu mer exklusiv att äga och använda.
 • Det här är en herrparfym som tjejer gillar på en kille.
 • Kombinationen av tobak, läder, patchouli, kryddor och alla träiga doftnother är magisk. Det är en manlig och elegant herrparfym som de flesta gillar.
 • Godkänd prestanda både när det gäller radie och hållbarhet.

NACKDELAR MED VINTAGE:

 • Vi hade gärna sett att den varit lite kraftigare när det gäller hållbarheten (antal timmar den håller utan att behöva återappliceras), men det kan man leva med när den är så här fin!

SLUTBETYG: 8/10

Det här är en fin herrparfym. Perfekt för dig som vill ha en manlig och elegant parfym som inte många andra män har. Och priset är ju så bra.

Se till att du bara köper original när det gäller herrparfymer! Du kan köpa denna parfym här:
John Varvatos Vintage

Mer parfym recensioner och topplistor med de bästa herrparfymer som finns:

 • Dior Sauvage EDT eller Dior Sauvage EDP?
  Dior Sauvage EDT är en av världens mest populära (och bästa) herrparfymer. Är Sauvage EDP lika bra som originalet? Allt om det och mycket mer här!
 • Herrparfym som kvinnor gillar
  Vilka parfymer gillar tjejer på killar? Vilken herrparfym tycker tjejer är sexiga, manliga och bra? Det här är en topplista på herrparfym som kvinnor gillar!
 • Sexig herrparfym
  Vad är sexigt när det gäller herrparfym? Vi kikar på sexiga parfymer för män som du som man måste kolla in!