2019 har varit ett intressant år när det gäller herrparfym med en rad olika nyheter som släppts från olika parfymhus och modehus.

Under 2019 släpptes många helt nya herrparfymer och ännu fler flankers (omformuleringar) av parfymer som släppts tidigare.

Vi har gått igenom de mest intressanta släppen för året, testat dom och här är de bästa parfymerna för män för 2019.

Det här är en topplista för herrparfym 2019 och inte en topplista för de bästa parfymerna genom tiderna. Med andra ord ligger allt fokus i denna topplista på det som släppts under 2019.

Armani Code Absolu

Armani Code Absolu

Inget topplista över de bästa herrparfymerna från 2019 skulle vara komplett utan Armani Code Absolu. Vi var otroligt imponerade av hur underbart gott Absolu luktar och vi var ännu mer imponerade av hur många komplimanger man får när man har på sig Armani Code Absolu.

Läs mer om vår recension av denna herrparfym här: Armani Code Absolu

Armani Code Absolu är en maskulin, varm och sexig herrparfym som de flesta tjejer gillar och är helt klart värd en plats i din samling.

Yves Saint Laurent Y Live

Herrparfym topplista 2019 Y Live

Yves Saint Laurent Y Live släpptes 2019 och är en flanker till ”Y” som Yves Saint Lauren släppte 2017.

Vi var mindre imponerade av ”Y”, men Y Live är nog den absolut bästa i serien och det här är en herrparfym som bland annat innehåller doft av grapefruit, päron, apelsinblomma, cederträ, vanilj, tonkaböna och diskret kakao. Allt tillsammans bildar en doft som är en modern Fougère som är både fräsch, varm och sexig på samma gång.

Och det viktigaste av allt: det här är en herrparfym som tjejer gillar och som man får komplimanger för.

9/10 som kommer i kontakt med denna herrparfym kommer gilla den, vilket gör den till ett av de bästa parfymerna för män som släppts 2019.

Förutom att Y Live luktar gott så levererar den när det gäller prestandan. Y Live är en ”Eau De Toilette Intense” som ligger någonstans mellan en Eau De Toilette och en Eau De Parfum. I snitt håller Y Live mellan 6-8 timmar med en radie på ca 1-1,5 meter i ca 3 timmar. Den håller med andra ord.

Det här är ett bra köp med andra ord om du gillar att få komplimanger för hur gott du luktar.

Invictus Legend

Invictus Legend

Paco Rabanne och Invictus behöver nog ingen närmare introduktion. Originalet Invictus gick snabbt upp topplistor världen över och är en herrparfym som både tjejer och killar älskar. Invictus Legend är den senaste flankern i denna serie och skiljer sig mot de tidigare versionerna genom att den behåller den där karaktäristiska Invictus doften fast med en lite varmare, djupare och lite sötare karaktär.

Man känner sig fantastisk när man har på sig Invictus Legend och precis som originalet så får man komplimanger av både tjejer och killar. Har du på dig Invictus Legend så kommer du få komplimanger. Så bra är den.

Tom Ford Tuscan Leather Intense

Tom Ford Tuscan Leather Intense

Tuscan Leather Intense är den nya versionen av en av de mest klassiska och mest populära läderdofterna som finns: Tuscan Leather.

Tuscan Leather har sedan den släpptes varit kungen av parfymer med fokus på läder och det är utan tvekan en av de absolut bästa parfymerna som finns med just läder. Du kan läsa vår recension av den här: Tuscan Leather

Tuscan Leather Intense som tillhör den lite mer exklusiva kollektion ”Private Blend” har samma fokus på den där magiska doften av läder, men här har man lagt till utsökta dofter av olika träslag och doften av Davana som balanserar upp denna herrparfym med sin lite fruktiga och söta karaktär. Davana är ett fantastiskt inslag i denna herrparfym som ger Tuscan Leather en helt ny dimension som både tjejer och killar gillar.

Resultatet är en ny version av klassiska Tuscan Leather som faktiskt påminner lite mer om Ombré Leather än själva originalet.
Älskar du läder är det här en doft du definitivt bör ha.
En bonus är att det är få killar som har denna parfym, vilket helt enkelt betyder att du kommer lukta mer unikt när du bär den.

Tuscan Leather Intense har samma prestanda som originalet och håller i många timmar. Det här är en lyxig parfym för män och ett fantastiskt släpp från Tom Ford under 2019.

Rekommenderas.

Maison Margiela Coffee Break

Maison Margiela Coffee Break

Doften av kaffe kan för många vara oemotståndlig. Från doften av nymalt kaffe till doften av nybryggt kaffe och allt däremellan.

Maison Margiela är kända för att ta fram doften som ska ta oss till en plats eller situation, och Coffee Break är deras nya parfym som helt är framtagen för att få oss att känna den där mysiga och härliga doften av kaffe.

I Maison Margiela Coffee Break ligger fokus på en doft av nyrostade arabica-bönor i kombination med mjölk och lavendel. Resultatet är en supermysig parfym som är perfekt för dig som älskar doften av kaffe. Det här är en parfym som alla kaffeälskare kommer njuta av och som de flesta kommer tycka är riktigt god.

Det är dessutom en parfym som få har hunnit köpa vilket betyder att du kommer lukta mer unikt än andra.

Jean Paul Gaultier Le Beau

Jean Paul Gaultier Le Beau

Jean Paul Gaultier har länge gjort några av världens mest populära herrparfymer och vi har många favoriter från JPG. Det här är vår senaste som heter Le Beau.

Le Beau från Jean Paul Gaultier fokuserar främst på en blandning av 3 dofter: Bergamott, kokos och tonkaböna.

Kombinationen av dessa skapar en helt unik parfym som inte luktar som någon annan herrparfym. Öppningen är fräsch och när den väl lägger sig är det en söt, fin och modern doft som de flesta kommer gilla. Prestandan är dessutom riktigt bra med runt 8 timmars hållbarhet och en radie på ca 1-2 meter i upp till 4 timmar.

Det här är en ungdomlig, unik och modern herrparfym som definitivt är för dig som gillar att sticka ut i mängden med en speciell doft som kommer få komplimanger av både tjejer och killar.

Tack till Jean Paul Gaultier för ännu en originell herrparfym som är unik och fantastisk!

Hugo Boss The Scent Absolute

Hugo Boss The Scent Absolute

The Scent Absolute är den nyaste flankern (omformuleringen) av originalet ”The Scent” från Hugo Boss. Eftersom Boss The Scent Private Accord gav så många komplimanger från tjejer så var vi otroligt nyfikna på nya Absolute.

Absolute skiljer sig från Private Accord och även om dom har en del gemensamt så är dom definitivt olika. Absolute har en svag doft av något sött som balanserar upp det där maskulina på ett riktigt bra sätt och det här är helt enkelt en herrparfym som tjejer gillar. Mycket.

Perfekt för både höst, vinter och vår och en perfekt parfym när du ska på dejt. Den är varm, maskulin och svagt söt och mysig.

För dig som har Private Accord så är den här förmodligen överflödig (såvida du inte vill ha alla förstås), men har du ingen av dessa så är The Scent Absolute definitivt något du bör ha på din inköpslista.

Tom Ford Fleur De Portofino Acqua

För dig som gillar fräscha och somriga parfymer så är den blåa serien av Tom Fords Private Blend kollektion ett måste. Fleur De Portofino Acqua är den nya versionen av Fleur De Portofino och är en fräschare, lättare och mjukare variant av originalet.

Det här är en doft som får en att tänka sol, hav och Italien och den nya versionen är fräsch, fin och får komplimanger.

Ska du ha en parfym till sommar eller till din semester så bör du definitivt kolla in Fleur De Portofino som imponerar med sin fräscha och krämiga karaktär. Du kan förstås ha denna till höst och vinter också, men den kommer absolut mest till sin rätta när den får utvecklas i varmt väder!

För mer guider, tips och recensioner av herrparfymer:

  • Herrparfym som tjejer gillar
    Är du ute efter en herrparfym som tjejer gillar? Då är det här en topplista du måste kolla in!
  • Herrparfymer med oud
    Oud är en exklusiv ingrediens in parfymer och det här är din guide till herrparfymer med oud!
  • Herrparfym topplista 2018
    Kolla in vår topplista för 2018 om du är nyfiken på några av de bästa parfymerna för män från det året!