Dior Sauvage EDT släpptes 2015 och blev snabbt en av världens mest populära parfymer för män. Dior Sauvage EDP släpptes 2018 och många funderar över vilken av dessa två som är bäst och vilken Sauvage man ska köpa.

DIOR SAUVAGE EDT

Dior Sauvage EDT

Sauvage EDT är en otrolig herrparfym och vi minns när vi lyckades få tag på de första flaskorna som såldes i norden. Vilka komplimanger de som hade Sauvage fick! Det var verkligen galet hur ofta man fick komplimanger för Sauvage.

Tjejer kunde vända om och springa efter en för att ge en komplimang. Dom som hade en pojkvän frågade förstås vad det var för parfym så dom kunde köpa den till honom. I princip alla blev på något sätt att attraherade av denna herrparfym.

Dior Sauvage har ett unikt DNA (sammansättning av doftnoter) som i princip ingen annan herrparfym har. Den är både fräsch, djup, elegant och sexig på samma gång – och det är en herrparfym som de flesta tjejer gillar på killar.

Vi gav Sauvage EDT 9.5/10 i betyg i vår recension som du kan hitta här: Dior Sauvage Recension

Primära doftnoterna i Dior Sauvage EDT:

Toppnoter: Peppar och kalabrisk bergamott.
Hjärtnoter: patchouli, geranium. vetiver, rosépeppar och sichuanpeppar och lavendel.
Basnoter: Labdanum, ambra och tränoter som cederträ.

Sauvage EDT är både fräsch och djup. Den är både stark och elegant på samma gång. Sexig.

Hållbarheten (hur länge man kan känna av parfymen) samt radien (hur långt från dig når doften) är riktigt bra för EDT. Den håller länge och människor kommer känna av din doft. Garanterat.

EDT är en herrparfym som passar precis lika bra som en dagsparfym som en kvällsparfym. Du kan både använda den till formella event eller när du ska till jobbet, eller när du ska på dejt eller ut med din tjej. Den är så på mångsidig!

Den funkar dessutom året om (fast du får se till att du drar ner lite på antal sprayningar under dom varmare sommarmånaderna) vilket är fantastiskt.

Det finns helt enkelt ingenting som talar emot att man inte ska köpa Sauvage. Den är helt fantastisk.

Så då är frågan: kan den nya Sauvage EDP mäta sig med EDT? Och vilken av dessa herrparfymer är bäst?

Dior Sauvage EDP

Dior Sauvage EDP

Sauvage EDP släpptes som sagt 2018 och behåller till en stor del samma DNA (samma sammansättning av doftnoter) som EDT.

Primära doftnoterna i Dior Sauvage EDP:

Toppnoter: Bergamott.
Hjärtnoter: Muskotnöt, sichuanpeppar, lavendel och stjärnanis.
Basnoter: Ambra och vanilj.

Så hur är Sauvage EDP? Man känner definitivt att det är Sauvage. Det som gör Sauvage till Sauvage finns med i EDP. Men EDP är mjukare än EDT versionen som är starkare och lite mer aggressiv. EDP är lite mer elegant. Lite mer sofistikerad. Tack vare en dos av vanilj är den dessutom lite sötare vilket bidrar till den mjukare och mer eleganta känsla man får av EDP.

Sauvage EDP är – precis som EDT – en otrolig herrparfym. Den är bara lite annorlunda. 

EDP är som EDT mångsidig, men vi tycker definitivt att den många gånger är den perfekta kvällsdoften eller dejting parfymen. När du ska på dejt med en tjej eller när du helt enkelt ska vara nära en tjej.. Det är en herrparfym som tjejer dras till, perfekt med andra ord när du vill att dom ska göra just det.

Hållbarheten och radien för EDP är fortfarande riktigt bra, men den är inte lika intensiv som EDT men en något kortare radie.

EDT vs. EDP – vilken Sauvage är bäst?

Smaken är som baken, och en del kommer säga att EDT är bättre än EDP och vice versa – men oavsett vilken av dessa du väljer så kan du räkna med att de flesta kommer tycka om den. Det är Sauvage.

Och i denna kamp så är resultatet: oavgjort.

Båda är vinnare och valet mellan EDT och EDP beror på dig:
Vill du ha en fräschare och lite mer aggressiv samt sexig herrparfym som verkligen kommer få uppmärksamhet? Då väljer du Dior Sauvage EDT

Om du istället vill ha en lite mjukare, lite sötare, lite mer sofistikerad, mogen och lite mer elegant herrparfym, då väljer du Dior Sauvage EDP

Om du redan äger Sauvage EDT så tycker vi inte att du behöver köpa EDP. Om du däremot inte äger någon av dessa så finns det ytterligare en aspekt att tänka på när det gäller valet mellan dessa, och det är att det är färre killar i Sverige som äger EDP än EDT.

Om du väljer att köpa EDP kommer du med andra ord ha en mer unik herrparfym, vilket betyder att du kommer dofta mer unikt – vilket vi alltid tycker är positivt.

Så där har du kampen mellan dessa två giganter. Två otroligt fina herrparfymer som tjejer älskar på killar och som vi killar själva inte kan få nog av. Det här är två av de absolut ”säkraste” herrparfymer som du kan köpa. Med det menar vi att de flesta i din omgivning kommer gilla båda av dom och du kommer få komplimanger. Garanterat.

Se till att du endast köper original!
Vi köpte våra exemplar med snabb frakt och säker e-handel här:
Dior Sauvage EDT och Dior Sauvage EDP

Fler recensioner och topplistor på dom bästa herrparfymer som finns kan du hitta här:

  • Tom Ford Noir Recension
    Tom Ford har skapat några av de bästa herrparfymer som finns och det här är vår recension av Noir som vi testat!
  • Tom Ford Oud Wood
    Oud Wood är en EDP från Tom Ford som är magisk. Det här är en fantastisk herrparfym som tjejer gillar på killar och det här är vår recension!
  • Sexiga parfymer för killar
    Sexigt ska det vara. I alla fall när det gäller parfymer för killar. Det här är en topplista på sexiga herrparfymer för män som du måste kolla in!