Det finns en uppsjö av hårvax för män och det finns en hel del både bra och dåliga hårvaxer. Här har vi testat Forming Cream från American Crew och det här är vår recension av denna produkt.

American Crew är ett märke som först på senare år verkligen kommit in i den svenska marknaden (mycket tack vare att man kunnat hitta deras hårvårdsprodukter på olika salonger) och nu kan American Crew köpas både hos en frisör och i butik. American Crew har dock funnits sedan 1994 och är idag ett av de ledande märkena inom hårvård för män.

American Crew har ett imponerande utbud av olika typer av stylingprodukter som hårvax och hårskum, där deras ”heavy hold pomade” kanske är mest känt. Här har vi testat deras Forming Cream som är en lite mjukare form av hårvax.

American Crew Forming Cream Recension

Forming Cream är en stylingprodukt som ger medium stadga och en normal glans.

När det gäller stylingprodukter för män, så tycker vi det är viktigt att:

 1. Att stadgan finns där, det är ju trots allt den man först och främst vill åt.
 2. Att glansen är naturlig (för mycket glans gör att man ser flottig ut i håret och det vill man inte.)
 3. Att produkten inte lämnar några synliga spår efter sig (vissa stylingprodukter bryts ner på ett sånt sätt att det nästan ser ut som att man har mjäll.)
 4. Att hårvaxet har en neutral eller en bra doft. Du vill inte använda en stylingprodukt som inte luktar gott, inte bara för din egen skull utan även för de tillfällen som din tjej kommer nära dig.
 5. Stylingprodukten man använder ska INTE irritera hårbotten. En bra hårvax/skum/kräm ska vara skonsamt mot hårbotten och gärna innehålla så mycket naturliga ingredienser som möjligt.

Och där tycker vi verkligen att American Crew Forming Cream levererar.

Forming Cream ger en bra stadga för de flesta typer av hår. Har du väldigt lockigt hår så kanske du ska prova någon av deras andra stylingprodukter, men Forming Cream klarar av de flesta typer av hår inkluderat relativt lockigt hår som en i vår testpanel har.

Glansen tycker vi är nästan perfekt. Den ger den där fina glansen som gör att ditt hår inte ser så matt och tråkigt ut, men den går inte över ”gränsen” där du ser ut som att du doppat håret i olja.

Den lämnar inga synliga spår efter sig, vilket är precis så det ska vara.

Forming cream är inte neutral i doften, och den luktar faktiskt bra. Den har en väldigt angenäm och manlig doft som vi verkligen gillar. Det är första gången vi använder ordet ”stilig” för att beskriva doften av hårvax, men det är faktiskt lite så Forming Cream luktar.

Den är skonsam mot hårbotten och vi upplevde ingen irritation i hårbotten. Det här är otroligt viktigt. Det finns en hel del hårvax för män på marknaden som inte är bra för hårbotten och som irriterar och kliar. Det är däremot inget vi upplevt med American Crew och denna produkt vilket ger ett plus i betyget.

Vi gillar dessutom att Forming Cream är relativt formbar, du kan med andra ord justera om din frisyr, om du vill. Dessutom sköljs den lätt ur när du duschar (vilket inte alla stylingprodukter gör.)

Sist men inte minst så är det här stylingprodukt som hjälper till att svälla upp hårstrået vilket i sin tur gör att håret ser tjockare ut. Det är inte en dramatisk effekt, men den gör faktiskt att ditt hår ser lite fylligare ut på ett riktigt snyggt sätt.

Många män har ju lite mindre fylligt hår och med åldern kommer även tunt hår mer och mer och då är det fantastiskt att kunna använda en stylingprodukt som hjälper till lite och som får håret att se tjockare och mer fylligt ut på ett snyggt sätt.

VÅRT BETYG

Vi gillar American Crew och deras hårvårdsprodukter för män, och vi tycker definitivt om deras Forming Cream. Forming Cream sticker ut i mängden på ett bra sätt med dess stadga, lagom glans och känsla.
Ett bra märke och en riktigt bra produkt och vi ser fram emot att recensera fler hårvårdsprodukter från American Crew.

FÖRDELAR MED AMERICAN CREW FORMING CREAM:

 • Bra medium stadga som passar de flesta hårtyper.
 • Normal glans gör att ditt hår ser fräscht ut utan att det ser för flottigt ut.
 • Luktar manligt och gott.
 • Tvättas lätt ur efter användning.
 • Kan formas om.
 • Lämnar inga synliga spår efter sig och irriterar inte hårbotten.
 • Hjälper till att få ditt hår att se mer fylligt och tjockt ut.

NACKDELAR MED AMERICAN CREW FORMING CREAM:

 • Egentligen inga. Behöver du däremot riktigt hård stadga så bör du nog prova en annan produkt.

SLUTBETYG: 9/10

Du kan köpa Forming Cream for men från American Crew till ett riktigt bra pris med snabb frakt här: American Crew Forming Cream

Mer om kroppsvård, hudvård, parfymer och skönhet för män kan du hitta här:

 • Rakgel bäst i test
  Vi har testat otroligt många olika rakgel för män och kommit fram till dom absolut bästa! Det här är vårt rakgel bäst i test!
 • Topplista herrparfym 2019
  Att lukta gott är en essentiell sak för varje man, och det här är vår topplista på herrparfym från året 2019 som kvinnor tycker om!
 • Herrparfym oud
  Oud är en exklusiv ingrediens i parfym och det här är bland de bästa herrparfymer med oud i. Läs mer om vår guide till oud och våra rekommendationer på oud parfym.