Ibland kan det vara svårt att veta om någon är kär i en eller om en person älskar en.

Hur vet man att kärleken är besvarad? Förutom att det finns olika sätt att uttrycka sin kärlek så är alla människor olika. Vissa är öppna och rakt på sak och har inga problem att varken säga eller visa hur dom känner, medans andra visar deras känslor på ett mindre tydligt sätt.

Ibland känner man på sig att kärleken är besvarad men är inte helt säker. Ibland vet man inte ens om att en person i ens närhet hyser starka känslor för en.

Det är t.ex. inte alls ovanligt att kärlek byggs upp i en vänskap. Att ens kompis över tid bygger upp känslor för en och att man själv inte har en aning om detta.

Eller så kanske man har dejtat en tjej ett tag och får blandade signaler. Hon kanske inte har sagt ”jag älskar dig” men gör saker som visar att hon tycker om dig väldigt mycket. Det kan till och med vara så att hon har sagt ”jag älskar dig” men att hon inte menar det. Det finns dessutom de som snabbt blir kära och känner att dom älskar någon, men där känslorna sen lugnar sig lika snabbt.

Hur vet man att kärleken är besvarad?

Även om det inte finns något sätt att med 100 procents säkerhet veta om kärleken är besvarad så finns det olika beteenden och tecken som kan betyda att det är äkta kärlek hon känner för dig.

Vissa uttrycker sina kärlekskänslor på ett mer fysiskt sätt med olika typer av beröring. Det kan vara ett hon tycker om att hålla om dig eller ha dig nära. Sex kan även för en del vara ett sätt att visa hur mycket man tycker om någon. Andra kommunicerar sin kärlek på ett mindre tydligt sätt som kan vara allt från gulliga meddelanden till att vilja höra din röst över telefon o.s.v.

En del visar sin kärlek genom att finnas där för dig på olika sätt och genom att lyssna och stötta dig.

Även om de flesta av oss helst vill höra de där tre magiska orden så kan det ibland bli så att man får kolla efter andra tecken på att kärleken är besvarad.

Här går vi igenom en del saker som kan vara tecken på att hon har äkta känslor för dig. Ett enda av dessa behöver inte betyda något, men ju fler av dessa som finns med i bilden desto större chans är det att kärleken är besvarad.

1. Hon vill spendera tid med dig.

Hon vill spendera tid med dig.

Det är naturligt att man söker sig till den man tycker om. När man verkligen tycker om någon så vill man gärna ses och umgås. Oavsett om det är att spendera en helg tillsammans, ta en snabb kaffe på stan eller gå på restaurang så vill man gärna spendera tid med den man tycker om. Och gärna ofta.

Om hon inte är intresserad av att ses så kan det vara ett tecken på att hon faktiskt inte har djupa känslor. Om hon däremot vill spendera tid tillsammans så är det ett bra tecken på att något genuint finns där.

2. Beröring och närhet. Hon vill vara nära dig.

Beröring och närhet. Hon vill vara nära dig.

Det är en sak att ses och hitta på saker med varandra, och det är en sak att vilja vara nära en person. Fysisk beröring (ej sexuell) är något som är en essentiell del för närhet och intimitet i förhållandet.

Har man känslor för en person så är det vanligt att man vill vara nära denna. Och även om alla inte är fysiska utav sig så är det för många viktigt med fysisk närhet och beröring. Vill hon hålla din hand? Tycker hon om att krama dig? Rör hon vid dig på olika sätt och älskar hon beröring? Om hon tycker om att ha dig nära, gillar att röra vid dig och tycker om beröring så är det ett tecken på att det kan finnas äkta känslor.

3. Hon hör av sig.. Ofta.

Hon hör av sig.. Ofta.

När man verkligen tycker om någon så här man av sig. Man visar ett genuint intresse för att höra av sig och för att hålla kontakten.

SMS:ar hon god morgon när ni inte är tillsammans? Skickar hon roliga memes, inlägg eller citat till dig? Tycker om hon att höra din röst och vill hon prata med dig? Ofta?

Oavsett om det är genom SMS, skicka whatsapp-meddelanden, tagga dig i sociala medier eller genom att ringa. Om hon tycker om att höra av sig och gör det ofta, och tycker om när du hör av dig och vill hålla kontakten varje dag så är det ett tecken på att hon verkligen tycker om dig.

Att inte höra av sig är ett tecken på att intresset helt enkelt inte finns där och då är ju förstås chansen stor att kärleken inte heller är besvarad.

4. Den DÄR blicken.

Den DÄR blicken.

Du vet vilken blick vi talar om. Olika studier visar på att par som älskar varandra ser på varandra. Båda ofta och under en längre tid. Är det riktigt kärlek så är chansen stor att hon oftare ser på dig och att hon håller ögonkontakt under en längre tid.

Om du dessutom ofta kommer på henne när hon tittar på dig så är det ytterligare ett tecken på att hon verkligen, verkligen har genuina känslor.

5. Hon vill att du ska träffa de viktigaste personerna i hennes liv.

Hon vill att du ska träffa de viktigaste personerna i hennes liv.

Bästa vännerna och familjen är för de flesta de absolut viktigaste personerna i ens liv. Det är personer man älskar att umgås med och som man umgås med ofta. Om kärleken är besvarad så finns oftast viljan att introducera den man älskar till de som är de viktigaste i ens liv.

Vill hon att du ska lära känna hennes vänner och komma nära hennes familj så är det ett bra tecken på att hennes känslor för dig är genuina.

6. Hon tycker om att planera och prata om er framtid.

Hon tycker om att planera och prata om er framtid.

När man har genuina känslor för någon så vill man vara med den personen. Inte bara just nu utan även i framtiden. När man tänker framåt i tiden och planerar ens framtid på olika sätt så är det vanligt att man inkluderar den man älskar i sina planer. Om hon pratar om framtiden och då inkluderar dig och er två i konversationen och om hon visar ett genuint intresse för er framtid tillsammans så är det ett riktigt bra tecken på att det hon känner för dig är äkta.

7. Hon finns vid din sida.

Hon finns vid din sida.

Hon finns vid din sida, och inte bara när allt är frid och fröjd utan även i dina sämsta och jobbigaste stunder. Hon försöker göra allt för att fånga dig om du faller och hon vill stötta dig när du går igenom något jobbigt. En person som inte bryr sig är också den som inte stannar kvar när saker blir jobbiga. Alla förhållanden går igenom tuffa perioder, men är kärleken besvarad på ett genuint sätt så vill hon finnas där för dig och hon vill inte ge upp.

8. Hon visar empati.

Hon visar empati.

Om kärleken är besvarad brukar även nivån på empati vara hög. Er lycka är kopplad till varandra och era tuffa stunder är kopplade till varandra. Om det är genuin kärlek så bryr man sig om sin partners känslor och välbefinnande. Man tröstar varandra, visar att man förstår, lyssnar och bryr sig och man höjer den glädje som finns. Att visa empati är ett tecken på att hon har genuina känslor av kärlek för dig.

9. Hon ger dig sin uppmärksamhet.

Hon ger dig sin uppmärksamhet.

Tycker man om någon så är det naturligt att man fokuserar på denna person och ger personen sin uppmärksamhet. Både när man är ensamma tillsammans eller ute bland andra.

Om hon fokuserar på dig när ni är ute, och vill hitta tillbaka till dig och vara vid din sida när ni är ute bland folk och om hon verkligen ger dig sin uppmärksamhet när ni är tillsammans så är det ett tecken på att hon har genuina känslor.

10. Detaljerna.

När man bryr sig och har starka känslor för någon så lägger man märke till detaljerna. Man kommer ihåg saker. Kommer hon ihåg vad du hade på dig och vad ni pratade om när ni träffades för första gången? Vet hon vilken din favoritfärg är? Vilket ditt favoritplagg är? Kommer hon ihåg det där du berättade förra veckan? Vet hon när du fyller år? Om hon överraskar dig på olika sätt med att komma ihåg detaljerna så är det ett tecken på att kärleken är besvarad. Om man inte är genuint intresserad så lägger man inte märke till detaljerna och man kommer definitivt inte ihåg dom.

Mer om dejting, kärlek och relationer: