Lord of the rings (Sagan om ringen) är på väg tillbaka.
Inte som film utan som TV-serie. Producerat av Amazon studios.

Produktionen är i ett ganska tidigt skede där man nyligen har tillsatt olika delar av teamet som ska jobba med den nya Sagan om ringen serien.

Peter Jackson är (i nuläget i alla fall) inte delaktig i detta projekt och serien är menad att vara en prequel (upptakt) till filmerna. Med andra ord kommer serien handla om det som sker innan allt det vi sett i Peter Jacksons mästerverk.

Amazon köpte rättigheterna för en Sagan om ringen serie och en initial beräkning från Amazon säger att prislappen för serien (totalt 5 säsonger) planerats ligga på runt 500 miljoner dollar.

Men det täcker egentligen inte in alla kostnader och det finns tecken på att den totala siffran mycket väl kan landa på över 1 biljon dollar för hela Tv-serien samt en del sidoprojekt (!)
Intressant är även att Amazon tydligen lyckades bjuda över Netflix för rättigheterna till J.R.R. Tolkien’s mästerverk.

Amazon Studios ska enligt preliminär info ha 2 år på sig att påbörja produktionen. I nuläget är det oklart när premiären för tv-serien ska ske.

I det här läget har vi ingen information om vad serien kommer fokusera på och vilka karaktärer vi kommer att få se.

Med tanke på att många filmer som gjorts om till serier faktiskt har varit smått katastrofala och pinsamt jobbiga att kolla på, så hoppas vi VERKLIGEN att man tar tillvara på originalet samt att man gör sitt yttersta att hålla en hög kvalitet på ALLT.

När man tänker på Sagan om ringen så tänker de flesta på det mästerverk som Peter Jackson skapat.
Trilogin som är en otroligt vacker, spännande och helt fantastisk produktion, från musiken till film, manus, skådespelarna och deras insatser osv.

Det blir svårt att ens komma i närheten av de Sagan om ringen filmerna som nu räknas som en av tidernas bästa filmer, men vi hoppas på att Amazon får till det och skapar något som vi verkligen kan njuta av!

Mer information om nya Sagan om ringen tv-serien följer så snart vi vet mer!