Netflix kör på så det ryker. Deras egna produktion av både film och serier går på högvarv och de senaste åren har Netflix bjudit på en hel del riktigt bra serier.

Från dramaserier, till komediserier, thrillers, skräck och scifi. Det finns något för alla helt enkelt.

Det här är några serier vi tyckte utmärkte sig lite extra och som erbjöd något utöver det vanliga.
Som alltid när det gäller serier, så måste man ibland ge en serie lite tid. De första avsnitten är inte alltid de bästa och många gånger tar det tid innan man kommer in i det.

Stranger Things

Stranger Things är en serie som handlar om hur en ung pojke försvinner spårlöst i Indiana på 80-talet (1983.). Vänner, familj och polis försöker förstå vart han tagit vägen. Snart får vi ta del av mysterier som involverar topphemliga experiment som regeringen utför, övernaturliga (och hemska) krafter som uppenbarar sig och en konstig och mystisk liten tjej som kommer in i historien. Och mycket i Stranger Things kretsar kring just denna tjej, hennes övernaturliga krafter och människorna omkring henne.

Vi älskar stämningen i serien. Från början till slutet så bjuds vi på spänning, bra musik och en historia som berättas på ett magnifikt sätt. Riktigt bra skådespeleri dessutom.

Älskar du 80-tals vibbar och gillar sci-fi så är det här helt klart en serie du bör kolla in.
Se några avsnitt så får vi se om du fastnar för den.

Säsong 1 och 2 finns på Netflix och säsong 3 har nyligen bekräftats och ska släppas någon gång till sommaren 2019.

Narcos

En rå och tuff serie som är baserad på riktiga händelser om knarkkriget i slutet på 1980-talet. Mycket fokus ligger på Pablo Escobar – en av världens förmodligen största och mest kända knarkkungar och poliserna som försöker få fast honom. Vi får följa poliserna som ständigt ligger ett steg efter Pablo Eskobar i en riktigt blodig historia som många gånger är helt bisarr och galen – men otroligt beroendeframkallande att kolla på.

När vi väl började kolla på Narcos så var vi fast. Gillar du action och thrillers som är baserade på verkligheten så kommer du nog älska Narcos. Förbered dig på ett marathon!

Säsong 1, 2 och 3 finns på Netflix och säsong 4 kommer släppas (kanske till och med mot slutet av 2018.)

Peaky Blinders

Peaky Blinders handlar om ett ökänt gäng i Birmingham (Storbritannien.) Året är 1919 och vi får följa ledaren Tommy Shelby och hans blodiga väg upp mot toppen av den kriminella världen.

Tommy Shelby, hans bröder och resten av Peaky Blinders gänget gör allt för att nå toppen och det här är en blodig men spännande historia att följa.

Cillian Murphy är i huvudrollen som Tommy Shelby.

Säsong 1, 2, 3 och 4 finns på Netflix och säsong 5 planeras att släppas 2019.
Vissa fastnar inte alls för Peaky Blinders, men vi tyckte om den. Mycket.
Ge den en chans och se om du gillar den!

Godless

Godless är en miniserie (bara en säsong), och utspelar sig 1880 i amerika. Vilda västern.
Godless handlar om Roy Goode som överger sin kriminella partner Frank Griffin, en ökänd och brutal man som rånar, mördar och tar det han vill ha. Roy överger Frank Griffin och hans gäng och gömmer sig på en ranch och det är där serien börjar. Det här är en rå, men samtidigt vacker och framförallt spännande serie som är svår att sluta titta på. Älskar du filmer och serier som handlar om vilda västern så är den nästan ett måste att kolla på.

De flesta vi känner tyckte om den. Ge den en chans och se om du också fattar tycke för den.

The Fall

I The Fall följer vi detektiv Stella Gibson (Gillian Anderson) i hennes jakt på en seriemördare i Belfast.
Det är en spännande serie och säsong 1 och 2 levererar. Säsong 3 förlorade momentum och var inte lika bra som de två första, men den tredje säsongen var fortfarande intressant nog för att man ska fortsätta se på den.

Många har fastnat för The Fall. Kanske du med?

The Alienist

The Alienist utspelar sig 1896 på Manhattan i New York. Och vi får följa Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) som är ”the alienist”, reportern John Schuyler Moore (Luke Evans), och poliskvinnan Sara Howard (Dakota Fanning) som försöker spåra en seriemördare som står bakom en rad olika brutala mord.

Det är en välgjord serie, snyggt gjord och med bra skådespelare i huvudrollerna. Tyvärr tappar serien momentum då och då och själva historien lider av sina brister, men det till trots så är den helt sevärd.

Du kommer antingen kolla klart på den eller tycka att den är dålig som fan.
Prova den när du kollat klart på allt det andra du gillar!

El Chapo

El chapo är en serie som handlar om en annan av världens mest kända knarkkungar: Joaquín ’El Chapo’ Guzmán.

Serien är baserad på riktiga delar och historier och vi får följa honom från hans ungdom till att han börjar sin karriär inom Guadalajara kartellen och hans resa genom knarkvärlden upp till toppen och slutgiltigen till hans fall 2016.

Gillar du Narcos kommer du tycka om El Chapo. Spänning från början till slutet. Helt klart sevärd!