Att alkohol inte är bra för hälsan vet vi redan. Men vetenskapen har varit lite kluven kring hur mycket alkohol och vilken typ av alkohol som potentiellt kan ha någon slags positiv effekt på hälsan.

Studier på senare år har t.ex. sagt att en begränsad mängd vin kan ha en positiv och hälsosam påverkan på kroppen.

Men nu verkar en studie besvara frågan om alkohol kan vara hälsosamt.
Och studien säger NEJ. Till och med en enstaka drink kan vara skadligt för hälsan.

Den absolut största och detaljerade studien som gjorts när det gäller alkohol och dess effekter på vår kropp visar att även en liten mängd alkohol påverkar din kropp på ett negativt sätt.

Studien och de bakom den säger att myndigheter världen över bör råda människor att avstå från alkohol helt och hållet.

I rapporten som publicerats i Lancet medical journal:
Alcohol use and burden for 195 countries and territories, 1990–2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016 säger forskarna att våra nuvarande alkoholvanor kan leda till förödande effekter för nästkommande generationers hälsa.

”Alkohol leder till en försämring av hälsan på olika sätt och effekten är något som påverkar människan genom hela livet – speciellt för män.”

Medans en del riktlinjer säger att det finns vissa positiva effekter med att dricka ett till två glas vin om dagen eller en öl om dagen, så visar resultaten att den säkraste nivån är att inte dricka alls.

Studien som gjordes av forskare på Institute of Health Metrics and Evaluation (IHME), undersökte alkoholnivåer och dess effekter i 195 länder mellan 1990 och 2016. Dom använde data från 694 studier och baserat på detta tog dom fram hur vanligt det är att dricka alkohol. Dom använda data från 592 studier som inkluderade 28 miljoner människor från hela världen för att beräkna hälsorisken med att dricka alkohol.

Även om en en låg alkoholnivå erbjöd lite skydd mot hjärtproblem så är det så att nackdelarna överväger fördelarna.

Studien är både djup och detaljerad och vi föreslår att du läser mer om du är intresserad.

Fler artiklar om hälsa kan du hitta här:

  • Minoxidil Orifarm Forte Resultat
    Manligt håravfall är otroligt vanligt och Minoxidil Orifarm Forte är ett sätt att behandla håravfall. Läs vårt test och få reda på vilket resultat vi fick av att använda Minoxidil.
  • Trigger Point Massage Boll
    Vi har testat Trigger Pont Therapy massage ball och tro oss – det här är en produkt som kommer rädda dig som blir stel och tight i kroppen. Ett måste för de flesta av oss och en produkt som kommer hjälpa dig att bli mer rörlig, återhämta dig snabbare från träningen och mycket mer!
  • Kosttillskott för fettförbränning
    Det finns en rad olika slags kosttillskott för fettförbränning, men vilka är effektiva? Det här är några kosttillskott för fettförbränning.