Det känns kanske som en uppenbar sak, men det kan många gånger vara svårt att veta om en tjej verkligen gillar en.

Oavsett om du är på en dejt eller om du är ute på krogen så kan det ibland vara svårt att veta om hon faktiskt visar ett genuint intresse för dig eller inte.

Här tar vi itu med frågan om hur man kan veta om en tjej gillar en eller inte.

Vi listar några av de tecken som kan betyda att hon gillar dig. Men innan vi går igenom listan vill vi bara poängtera att alla faktiskt är olika. Vissa är t.ex. riktigt blyga utav sig, andra kanske bara är blyga innan dom känner någon eller när dom nyss träffat någon, en del kan vara nervösa eller så har man helt enkelt en personlighet som är på ett visst sätt.

Vad vi försöker säga är att en tjej kan gilla dig, även om hon inte gör något av det som finns på denna lista.

Men med det sagt, så är dessa några vanliga tecken på att hon kan vara intresserad. Ju fler av sakerna på listan – desto högre chans att hon gillar dig och att hon är intresserad.

Den DÄR blicken

Om hon sneglar mot dig och skapar ögonkontakt är det ett tecken på att hon är intresserad.
Det är vanligt att man sneglar lite då och då i början och märker du att du får mer än en blick så är det ett relativt bra tecken på att hon är intresserad (annars brukar man faktiskt inte kolla på någon flera gånger.)

Den där blicken som dock så många gånger tolkas fel.
Det är vanligt att killar många gånger stirrar på en tjej och detta kan ibland leda till att tjejen irriterat kollar tillbaka. När killen sen tolkar hennes blickar som ett tecken på intresse och går fram så blir det fel.

Bästa sättet är helt enkelt att snegla mot en tjej, skapa ögonkontakt och om hon möter din blick, speciellt om och om igen – och i kombination med ett leende – så är chansen att hon inte skulle ha något emot om du sa hej.

Om hon dessutom verkligen håller ögonkontakt så ja.. Då är chansen hög att hon eventuellt vill att du ska komma över och introducera dig själv.

Hon ler mot dig

Ett leende är ett positivt tecken på eventuellt intresse. Speciellt i kombinationen med den DÄR blicken vi tidigare pratat om. En kvinna som ser dig i ögonen och som ofta ler mot dig är förmodligen intresserad.

Hon kan i och för sig bara vara vänlig och glad som person utan att vara intresserad, men ett leende i kombination med ögonkontakt, speciellt upprepande gånger kan vara ett tecken på att hon gillar dig.

Tänk på att le tillbaka. Visa henne att du också är intresserad genom att bemöta hennes leende med ditt eget!

Hon skrattar med dig när du pratar

Ett bra tecken på att en person (det behöver inte vara i ett romantiskt sammanhang) gillar dig är att hon skrattar.
En tjej som verkligen ler och skrattar med dig gillar helt enkelt ditt sällskap. Oavsett om detta är i ett romantiskt sammanhang eller inte.

Du kan i och för sig vara galet rolig och det räcker med det, men om vi pratar om mer romantiska sammanhang så är detta ett riktigt bra tecken på att hon gillar dig.

Hon rör vid din arm eller vid dina axlar

Du har sökert varit med om detta någon gång..
När du sitter med en tjej och kanske tar en drink eller pratas vid, ni sitter relativt nära varandra och hennes hand kontinuerligt kommer nära din arm och rör vid dig. Ett bra tecken på intresse.

Hon låter dig komma nära / kommer nära dig

De flesta människor håller en viss distans till andra människor (de flesta, inte alla) och vill inte att andra ska komma för nära oss. När en person visar intresse för en annan så låter man oftast denna komma in i sin ”osynliga privata zon.” Hon behöver som sagt inte vara intresserad av dig på ett romantiskt sätt, hon kan ju helt enkelt vara en person som bara är närgången utav sig, men om hon konstant vill vara nära dig och låter dig in i hennes privata ”zon”, så är det ju ett positivt tecken på att hon på något sätt gillar dig.

Hon använder ordet ”vi” ofta

Om ni har dejtat ett tag och om du undrar om hon är redo att kanske ta det ett steg längre och kanske ta det ni har till en mer seriös nivå så är det här ett bra tecken på det.

Om hon säger saker som ”vi borde prova på det”, ”vi borde åka till”, ”vi borde göra”, ”vi är så lika”, etc.. Så är det ett mycket positivt tecken på att hon tänker framåt.

Hon gillar förmodligen dig eftersom hon redan ser er i framtiden (oavsett om det bara är en ny dejt eller något större.) Om man inte föreslår saker eller om man inte visar ett genuint intresse för framtiden så är intresset förmodligen helt enkelt inte så högt.

Viktigt att komma ihåg

Det är viktigt att förstå att ingen av dessa saker behöver betyda att en person gillar dig.
Det är dessa tecken i samband med hela situationen. Och det är just situationen och hela sammanhanget som du måste läsa av.

Låt oss säga att du är i en butik och shoppar. Tjejen som jobbar i butiken både ler mot dig och kollar mot dig. I den situationen är det väl ganska självklart att hon gör det? Det betyder förmodligen inte att hon är intresserad av något annat än att hjälpa dig hitta rätt i butiken.

Eller en tjej på jobbet kanske tar dig på armen eller står nära dig och skrattar ofta med dig, det behöver inte betyda att hon vill något mer än just det. Hon kanske bara är den typen som är mer fysisk av sig (det är ju faktiskt många både killar och tjejer) utan att det betyder något mer.

Det är också viktigt att komma ihåg att en enstaka signal inte är ett slutgiltigt tecken på att hon gillar dig.

Bara för att du får en blick eller ett leende behöver det inte betyda någonting speciellt. Det är först när du får upprepade signaler som i sammanhanget (se ovan) känns rätt, som det kan vara rätt.

Det vi skrivit här är några få tecken som KAN betyda att en tjej är intresserad. Applicera en stor dos sunt förnuft, tänk efter vilken miljö och situation ni befinner er i och oavsett vad, hur, när – var alltid en gentleman.

Var glad, trevlig och visa respekt. Alltid.

Här finner du mer tips, guider och bra info om att dejta tjejer, förhållanden och hur du blir en bättre man:

  • bli mer attraktiv för kvinnor
    Saker som gör män mer attraktiva för kvinnor. Det här är en artikel du inte får missa.
  • bästa dejting appen
    Det finns otroligt många dejting appar och frågan är vilken som är bästa dejting appen? Vi har kikat på olika appar och här kan du läsa mer om det.
  • Hur vet man om en tjej gillar en?
    Ibland är det lätt att veta om en tjej gillar en och ibland är det lite svårare. Det här handlar om hur man vet om en tjej gillar en!