Det känns kanske som en uppenbar sak, men det kan många gånger vara svårt att veta om en tjej verkligen gillar en. Vissa tjejer är raka i sin kommunikation om vad dom känner och visar intresse på ett tydligt sätt medans andra tjejer inte är lika tydliga.

Oavsett om du är på en dejt eller om du är ute på krogen så kan det ibland vara svårt att veta om hon faktiskt visar ett genuint intresse för dig eller inte.

Här tar vi itu med frågan om hur man kan veta om en tjej gillar en eller inte och det här är vår guide till..

Hur vet man att en tjej är intresserad?

Vi listar några av de tecken som kan betyda att hon gillar dig. Men innan vi går igenom listan vill vi bara poängtera att alla faktiskt är olika. Vissa tjejer är t.ex. riktigt blyga utav sig, andra kanske bara är blyga innan dom känner någon eller när dom nyss träffat någon och en del tjejer kan vara nervösa när dom dejtar eller så har man helt enkelt en personlighet som är på ett visst sätt där man inte visar att man är intresserad på ett tydligt sätt.

Vad vi försöker säga är att en tjej kan gilla dig, även om hon inte gör något av det som finns på denna lista.

Men med det sagt, så är det här några vanliga tecken på att hon är intresserad.
Ju fler av sakerna på listan – desto högre chans att hon gillar dig och att hon är intresserad.

När hon har den DÄR blicken

hur vet man att hon är intresserad

Om hon sneglar mot dig och skapar ögonkontakt är det ett tecken på att hon är intresserad.
Det är vanligt att man sneglar lite då och då i början och märker du att du får mer än en blick så är det ett relativt bra tecken på att hon är intresserad (annars brukar man faktiskt inte kolla på någon flera gånger.)
Ögonkontakt är en viktig del i hur vi människor kommunicerar och hur vi skapar kontakt. Upprepade försök till att få ögonkontakt brukar betyda att man vill få någons uppmärksamhet och om man dessutom håller ögonkontakt under en längre stund så kan det vara ett tecken på hon är intresserad. De flesta tjejer brukar inte försöka få ögonkontakt om de inte har något intresse.

Den där blicken som dock så många gånger tolkas fel.
Det är vanligt att killar många gånger stirrar på en tjej och detta kan ibland leda till att tjejen irriterat kollar tillbaka. När killen sen tolkar hennes blickar som ett tecken på intresse och går fram så blir det fel.

Bästa sättet är helt enkelt att snegla mot en tjej, skapa ögonkontakt och om hon möter din blick, speciellt om och om igen – och i kombination med ett leende – så är chansen att hon inte skulle ha något emot om du sa hej.

Om hon dessutom verkligen håller ögonkontakt så ja..
Då är chansen hög att hon är intresserad och eventuellt vill att du ska komma över och introducera dig själv.

Samma sak gäller om ni dejtar och hon ofta vill få ögonkontakt och håller den. Då är det något med dig eller er konversation som hon förmodligen finner intressant. Ett positivt tecken.

Hon ler mot dig

hur vet jag att hon gillar mig

Ett leende är ett positivt tecken på eventuellt intresse. Speciellt i kombinationen med den DÄR blicken vi tidigare pratat om. En tjej som ser dig i ögonen och som ofta ler mot dig är förmodligen intresserad.

Hon kan i och för sig bara vara vänlig och glad som person utan att vara intresserad, men ett leende i kombination med ögonkontakt, speciellt upprepande gånger kan vara ett tecken på att hon gillar dig.

Tänk på att le tillbaka. Visa henne att du också är intresserad genom att bemöta hennes leende med ditt eget!

Hon skrattar med dig när du pratar

hur vet man att en tjej är intresserad

Ett bra tecken på att en person (det behöver inte vara i ett romantiskt sammanhang) gillar dig är att hon skrattar med dig. En tjej som verkligen ler och skrattar med dig gillar helt enkelt ditt sällskap. Oavsett om detta är i ett romantiskt sammanhang eller inte.

Du kan i och för sig vara galet rolig och det räcker med det, men om vi pratar om mer romantiska sammanhang så är detta ett riktigt bra tecken på att hon gillar dig och är intresserad av dig.

Hon retas med dig

Ett av de mer tydliga tecken på att en tjej gillar dig är att hon gillar att retas med dig. Det här gäller inte bara tjejer utan även killar. Det där retsamma finns i många relationer och det är extra tydligt i början. Gillar man varandra så är det relativt vanligt att man retas på ett charmigt och roligt sätt.

Om du märker att hon retas med dig på ett glatt, positivt, roligt och charmigt sätt – speciellt i kombination med de andra sakerna på denna lista – så är det ett bra tecken på att hon är intresserad.

Hon rör vid din arm eller vid dina axlar

Du har säkert varit med om detta någon gång..
När du sitter med en tjej och kanske tar en drink eller pratas vid, ni sitter relativt nära varandra och hennes hand kontinuerligt kommer nära din arm och rör vid dig.

Fysisk närhet – även om den är subtil – är ett bra tecken på intresse.

Hon låter dig komma nära eller kommer nära dig

hur vet man att en tjej gillar en

De flesta människor håller en viss distans till andra människor (de flesta, inte alla) och vill inte att andra ska komma för nära oss. När någon visar intresse för en annan så låter man oftast denna komma in i sin ”osynliga privata zon.”

Bara för att en tjej låter dig komma nära behöver det inte betyda att hon är intresserad av dig på ett romantiskt sätt, hon kan ju helt enkelt vara en person som bara är närgången utav sig.. Men om hon konstant vill vara nära dig och låter dig in i hennes ”privata zon”, så är det ju ett positivt tecken på att hon på något sätt gillar dig.

En tjej som inte är intresserad eller inte gillar någon brukar hålla sin distans och inte släppa en kille nära.

Om hon låter dig komma nära – speciellt i kombination med övriga tecken på denna lista – så är det ett bra tecken på att gillar dig och att hon är intresserad av dig.

Hon säger positiva saker

Ett sätt man kan visa att man är intresserad är att faktiskt säga positiva saker om någon eller om hur man känner. Det kan vara saker som ”du gör mig glad”, ”vi har alltid kul ihop”, ”jag gillar sättet du får mig att må bra”, ”jag tycker om att vara med dig”, ”du är rolig” o.s.v.

Precis som med övriga punkter på denna lista så behöver detta inte direkt betyda något.
Men i kombination med de andra sakerna i listan så finns det en chans att hon är intresserad.

Hon använder ordet ”vi” ofta

Om du har dejtat en tjej ett tag och undrar om hon är redo att kanske ta det ett steg längre och kanske ta det ni har till en mer seriös nivå så är det här ett bra tecken på det.

Om hon säger saker som ”vi borde prova på det”, ”vi borde åka till”, ”vi borde göra”, ”vi är så lika”, etc.. Så är det ett mycket positivt tecken på att hon tänker framåt och att hon har ett så pass stort intresse av att ha dig i sitt liv att hon inkluderar dig i hennes planer för framtiden. Har ni nyss träffat behöver det inte ligga så mycket tyngd i detta, men har ni träffats ett tag och allt känns bra så finns det få tecken som är så tydliga som detta. Det är förmodligen också en stor chans att hon är kär när hon ofta nämner er två i framtiden.

Hon gillar förmodligen dig ganska mycket eftersom hon ser er tillsammans i framtiden (oavsett om det bara är en ny dejt eller något större.)

Om man inte föreslår saker eller om man inte visar ett genuint intresse för en gemensam framtid så är intresset förmodligen helt enkelt inte så högt.

Viktigt att komma ihåg

Det är viktigt att förstå att ingen av dessa saker behöver betyda att en tjej gillar dig.
Det är dessa tecken i samband med hela situationen. Och det är just situationen och hela sammanhanget som du måste läsa av.

Låt oss säga att du är i en butik och shoppar. Tjejen som jobbar i butiken både ler mot dig och kollar mot dig. I den situationen är det väl ganska självklart att hon gör det? Det betyder förmodligen inte att hon är intresserad av något annat än att hjälpa dig hitta rätt i butiken.

Eller en tjej på jobbet kanske tar dig på armen eller står nära dig och skrattar ofta med dig – det behöver inte betyda att hon vill något mer än just det. Hon kanske bara är den typen som är mer fysisk av sig (det är ju faktiskt många både killar och tjejer) utan att det betyder något mer.

Det är också viktigt att komma ihåg att en enstaka signal inte är ett slutgiltigt tecken på att hon gillar dig.

Bara för att du får en blick eller ett leende behöver det inte betyda någonting speciellt. Det är först när du får upprepade signaler som i sammanhanget (se ovan) känns rätt, som det kan vara rätt.

Det vi skrivit här är några få tecken som KAN betyda att en tjej är intresserad.

Applicera en stor dos sunt förnuft, tänk efter vilken miljö och situation ni befinner er i och oavsett vad, hur, när: var alltid en gentleman.

Var glad, trevlig och visa respekt. Alltid.

Denna artikel uppdaterades 2020-11-17.

Här finner du mer tips, guider och bra info om att dejta tjejer, förhållanden och hur du blir en bättre man:

  • bli mer attraktiv för kvinnor
    Saker som gör män mer attraktiva för kvinnor. Det här är en artikel du inte får missa.
  • bästa dejting appen
    Det finns otroligt många dejting appar och frågan är vilken som är bästa dejting appen? Vi har kikat på olika appar och här kan du läsa mer om det.
  • Hur vet man om en tjej gillar en?
    Ibland är det lätt att veta om en tjej gillar en och ibland är det lite svårare. Det här handlar om hur man vet om en tjej gillar en!