Du är singel och du har bestämt dig för att börja dejta.
Vad är enklaste, snabbaste och bästa sättet att träffa tjejer?
En dejting app förstås.

2020 har dejting appar tagit över det mesta som har med dejting att göra och det är lätt att förstå varför: det går snabbt att ladda ner, de flesta appar är gratis att använda (kostar gör det endast när du vill använda premiumfunktioner) och många i Sverige (och runt om i världen) använder sig utav en dejting app när dom vill träffa andra.

Dejting appar har sina fördelar och nackdelar om man jämför dom med ”traditionella” dejtingsajter och är ett bra sätt att träffa tjejer på. Är du singel i Sverige så är en dejting app bland det bästa sättet att träffa singeltjejer på – oavsett om du är ute efter en flört eller ute efter seriös dejting och vill hitta kärleken.

För dig som är riktigt seriös i ditt letande efter en kvinna så rekommenderar vi verkligen: MATCH
En recension av Match dejting kommer snart men kort och gott så är det relativt många seriösa på Match och det detaljerade sättet man kan utforma sin profil på gör att det många gånger är lite lättare att hitta rätt tjej.

Så vilken dejting app är bäst för att träffa någon?

Vi har testat några av de största och mest intressanta dejting appar som finns och vi tar upp både fördelar och nackdelar med varje app, hur snabbt det går att hitta en dejt på appen, vilken typ av tjejer som använder appen och vad vi tycker om varje app.

Vi har valt att fokuserar på de appar som i grund och botten är gratis. Alla appar har någon slags premiumfunktion som kostar, men dom ska vara gratis. Till skillnad från t.ex Match appen (match.com), eller Mötesplatsens app (som är knutna till deras hemsidor) där du inte alls har samma slags frihet och funktionalitet i gratisversionen.

Vill du ha lite tips inför första dejten? Kolla in våra första dejten tips

1 – Tinder dejting app

Vad är Tinder:

Tinder är en av världens mest använda (och kända) dejting appar och konceptet är väldigt enkelt: du ser en profil som du sedan antingen väljer bort genom att svepa åt vänster eller väljer att lajka genom att svepa åt höger. Tinder är en app som fungerar på det sättet att om både du och en tjej (eller kille) har lajkat varandras profiler så får ni en match och kan börja skicka varandra meddelanden. Till skillnad mot appen Bumble (nedan) så kan både killar och tjejer skicka varandra meddelanden direkt efter en matchning.

 • Pris: Tinder är gratis. Premium kostar.
  Behöver man betala för premium för att lyckas få till en dejt och träffa tjejer? Nope.
 • Webbplats: Tinder

Vilka typer av tjejer finns på Tinder?

Absolut ALLA verkar finnas på Tinder. Det finns tjejer i alla åldrar och alla typer.
Unga, äldre och gamla. Och chansen är att du ser någon du känner eller en kompis till en kompis eller kanske ditt ex. Till och med dom som säger att dom aldrig skulle använda Tinder.. Hamnar på Tinder förr eller senare.

Fördelar med Tinder:

 • Den största fördelen med Tinder är ju helt klart att det är en av de absolut mest använda dejting appar i Sverige och i världen. Många singeltjejer använder Tinder. Du har (åtminstone om du bor i en storstad) tusentals profiler att välja på och du har alla slags tjejer i olika åldrar som vill träffa olika slags killar.
 • Det är inte svårt att få till en dejt med hjälp av Tinder.
 • Appen är enkel att använda och funkar bra.

Nackdelar med Tinder:

Den enda ”nackdelen” med Tinder är att många helt enkelt inte är seriösa i sin användning av appen. Är du inställd på samma typ av dejting så är det förstås en fördel, men alla som är ute efter seriös dejting kommer märka av att det inte alltid är lätt att hitta rätt. Det är inte alla som är ute efter seriös dejting eller äkta kärlek med andra ord. Många är på Tinder för en egotripp där man sveper åt höger för att försöka få till så många matchningar som möjligt och känna sig så åtråvärd som möjligt. Dessutom är det många som sveper höger, får en matchning men som inte gör minsta ansträngning till att ta kontakt. Till skillnad mot Bumble där tjejen måste ta första kontakten så är Tinder en dejting app där du som kille många gånger bör vara inställd på att säga hej, göra en ansträngning och introducera dig på rätt sätt för att skapa kontakt.

Vad vi tycker om Tinder:

Det är i princip världens största dejting app för singlar. Alla verkar använda Tinder. Det finns många vackra singel kvinnor som söker män och just därför bör du finnas på Tinder om du vill träffa en tjej och hitta någon att dejta. Var beredd på att många kommer matcha med dig, men inte säga något och var beredd på att spendera många, långa timmar med att svepa åt höger och vänster.
Glöm wax on, wax off.. Det här är swipe left, swipe right som gäller!

2 – Bumble dejting app

Vad är Bumble:

Typ som Tinder, fast när du får en matchning så är det ENDAST tjejer som kan ta första kontakten. Med andra ord så kan du inte skicka meddelanden till en tjej du matchat med förrän hon först tagit kontakt med dig. Det är dessutom tidsbegränsat på det sättet att tjejen har (efter en match) 24 timmar på sig att ta kontakt. Om hon inte har tagit kontakt inom 24 timmar så försvinner er matchning.

 • Pris: Gratis. Premium kostar.
  Behöver man betala för Bumble för att lyckas med dejtandet? Nope.
 • Webbplats: Bumble

Vilka typer av tjejer finns på Bumble?

Alla åldrar och alla typer. Oavsett om du söker en mogen kvinna eller en yngre kvinna så finns dom här.

Fördelar med Bumble:

 • Det här med att tjejerna måste ta första kontakten är egentligen helt fantastiskt för oss män. Det är förstås också bra för tjejerna som slipper en del tokiga meddelanden. För dig som kille betyder det att du inte behöver bry dig om att ta första kontakten – allt hänger på henne. Dessutom är ju chansen större att hon faktiskt är intresserad av dig om hon först matchat dig och sen skickat ett meddelande. Ju större intresse desto större chans att du faktiskt lyckas hitta rätt tjej och få till en dejt. Om du någon gång har Tindrat så vet du hur det kan bli när man har matchat mot många men då en hel del inte engagerar sig alls.
 • En annan sak vi gillar med Bumble är att du kan välja att leta efter nya vänner. Du behöver inte bara dejta med andra ord. Perfekt om du nyss flyttat till en ny stad och vill hitta nya vänner eller om du helt enkelt bara vill knyta nya bekantskaper.
 • Oavsett om du vill hitta nya vänner,  flörta eller om du letar efter tjejer som söker män för äkta kärlek så finns allt på Bumble.

Nackdelar med Bumble:

Egentligen inga. Det finns däremot färre användare av denna app, så du har fler potentiella matchningar om du använder Tinder. Appen funkar bra och konceptet med att tjejen ska ta första kontakten tycker vi är riktigt bra för både tjejen och för dig. Positivt för alla med andra ord. Algoritmen verkar dock inte alls vara likadan som Tinder och många gånger känns det som att Bumble försöker matcha dig mot vad som verkar vara de mest populära tjejerna på appen. Inför denna recension så testade vi Bumble på 4 olika konton där alla fick upp liknande profiler högst upp – något som helt klart pekar mot att Bumble prioriterar de mest populära tjejerna (och vice versa förstås för tjejerna.) Förutom detta så tycker vi att Bumble är en riktigt bra dejting app, med ett bra koncept och ett bra användargränssnitt som ibland faktiskt känns bättre och mer responsiv är Tinder.

Vad vi tycker om Bumble:

Ju mer vi testade Bumble inför denna recension, ju mer tyckte vi om denna app.
Det här är en riktigt bra dejting app. Inte lika populär som Tinder, men det känns lite mer seriöst än Tinder. Att du slipper ta första kontakten med tjejen är också positivt då du helt enkelt kan fokusera på att hitta rätt tjej och sen är det upp till henne att säga hej. Om du vill träffa någon så är Bumble en dejting app du definitivt bör prova!

3 – Happn dejting app

Vad är Happn:

Happn är en dejting app som vuxit i popularitet de senaste åren och den fungerar nästan likadant som Tinder fast med ett undantag: På happn kan du främst matcha med andra tjejer (eller killar) som finns i din direkta närhet. Låt oss säga att du promenerar till gymmet eller tar bilen till jobbet. De tjejer som använder Happn och som du passerar kommer dyka upp i appen som en potentiell matchning. I appen kan du se tjejer och deras profiler som du korsat väg med och får sedan möjligheten att lajka tjejens profil. Själva processen med att lajka eller ”dissa” en profil bygger på samma funktion som Tinder och Bumble.

 • Pris: Gratis. Premium kostar.
  Behöver man betala för premium för att lyckas dejta tjejer? Nej.
 • Webbplats: Happn

Vilka typer av tjejer finns på Happn?

Alla, även om det verkar som att det är mest tjejer i åldrarna 20-40 år som använder appen.

Fördelar med Happn:

 • Det absolut bästa med Happn är just deras USP: att du kan träffa folk du korsat väg med.
 • Du kan träffa tjejer som jobbar i närheten av ditt hem, som går på samma gym som du eller som helt enkelt bort i samma område som du. Det är en fördel i dejtandet eftersom båda förmodligen tycker att det underlättar att man befinner sig nära varandra.
 • Vi gillar dessutom användargränssnittet och hur appen funkar.

Nackdelar med Happn:

Egentligen inga, men det finns helt klart inte lika många potentiella matchningar på Happn som på t.ex Tinder – både på grund av att antalet matchningar är begränsat på grund av avstånd, men även på grund av att Happn inte är lika populärt som Tinder.

Vad vi tycker om Happn:

Vi gillar Happn! Det är en bra dejting app där du kan träffa kvinnor som söker män i alla åldrar. Det känns som att de flesta på Happn är ute efter mer seriös dejting och det är en hel del singlar som använder appen. Många på Happn har skaffat denna app efter att ha varit (och tröttnat) på Tinder ett tag och är mer seriösa i sitt sökande.

Efter att ha testat Happn för denna recension så kan vi verkligen rekommendera den!

4 – Happy Pancake dejting app

Vad är Happy Pancake:

Happy Pancake är utan tvekan en av de största gratis dejtingsajterna som finns i Sverige. Har funnits länge och många har hittat kärleken genom att använda sig utav hemsidan.  Det tog ett tag men dom lanserade till slut en app vilket vi tycker är kul. Happy Pancake har som sagt funnits länge och är en välkänd dejtingsajt i Sverige, vilket betyder att det finns otroligt många tjejer som söker efter män.

Vilka typer av tjejer finns på Happy Pancake?

Alla. Verkligen alla. Oavsett om du söker yngre kvinnor eller mogna kvinnor så finns dom på Happy Pancake.
Alla slags typer och över hela Sverige. Det känns däremot som att de flesta är lite åt det äldre hållet där de yngre har lämnat HP för appar som Tinder och Happn.

Fördelar med Happy Pancake:

 • Happy Pancake (HP) är en av de största gratis dejtingsidorna i Sverige, vilket betyder att det finns många tjejer på sajten (och då i appen.)
 • Kanske just därför som det inte är ovanligt att man känner någon som hittat kärleken på just Happy Pancake. Många har genom åren lyckats hitta kärleken på HP och chansen är att din nästa flickvän väntar på dig på HP.

Nackdelar med Happy Pancake:

Happy Pancake har ett föråldrat användargränssnitt och en algoritm (om man nu ens kan kalla den det) som inte direkt är byggd för att du snabbt ska hitta rätt. Appen är inte alls lika användarvänlig som de övriga dejtingapparna i den här listan och själva dejtingsajten är även den inte optimal att använda. Happy Pancake är dessutom den sajt där du kan få mycket intresse från personer som inte alls är intressanta för dig. Räkna med att kvinnor från andra län kommer flörta och skicka dig meddelanden. Man kan få känslan av att halva Sverige gillar långdistansförhållanden när man är på Happy Pancake på grund av alla meddelanden som kommer in från personer som befinner sig långt borta från en själv. Dessutom har många med åren lämnat HP för att dejta med andra appar vilket gör att det faktiskt är färre aktiva användare.

Vad vi tycker om Happy Pancake:

Happy Pancake är något av en klassiker när det gäller dejting. Har funnits länge vilket är positivt för dig som letar efter singeltjejer. Sen är både sajten och appen lite väl enkla och inte alls lika avancerade som övriga dating appar och vi tycker faktiskt att det tar mer tid att hitta rätt på HP.

Nu finns det kvinnor i alla åldrar på HP, vilket leder oss till att rekommendera att du åtminstone provar att skapa ett konto och testar att hitta din nästa dejt där. Känner du att det inte är rätt så är det bara att gå vidare och prova de övriga på denna lista.

Så vilken är den bästa dejting appen för att träffa tjejer?

Svaret på den frågan är: ingen.

Det finns för och nackdelar med alla appar.
Även om Tinder är störst, så garanterar det inte att du kommer hitta rätt där. Det är ett evigt svepande på Tinder som inte alltid leder till att man hittar rätt. Och även om det känns som att dom som använder Bumble är lite mer seriösa i sitt dejtande än dom på Tinder så garanterar inte det heller att du kommer hitta rätt där.

Olika människor fastnar för olika appar och det är så mycket annat som spelar in när det gäller att hitta rätt. Det handlar inte bara om vilken dejting app eller vilken dejtingsida man använder.

Det är på många sätt slumpen som avgör om du befinner dig på rätt app, vid rätt tillfälle och matchar med rätt tjej.

Med det sagt så rekommenderar vi att om du är 100% seriös i ditt sökande efter en tjej – oavsett om du är ute efter en flört eller letar efter äkta kärlek – så borde du ge flera av dessa dejting appar en chans. Ju fler plattformar du finns på, desto fler tjejer kommer du att exponeras för och det i sin tur ökar dina chanser till att träffa en tjej.

För många räcker det med att bara använda en app (t.ex Tinder), men vill du maximera chansen att träffa någon så bör du med andra ord använda flera dejting appar på samma gång.

Lycka till med dejtandet och kärleken!

Mer tips om dejting kan du hitta här: