Både män och kvinnor vill alltid se så bra ut som möjligt och ge ett så bra intryck som möjligt när man går på dejt eller träffar sin flickvän. Om du har en dejt inbokad eller om du ska träffa din tjej så tycker vi att du bör vara väl förberedd och gärna ha planerat dejten (det uppskattar nästan alla tjejer), men ibland har vi helt enkelt inte tid att förbereda oss och ibland händer det att man missar dom där snabba sakerna som man kan göra – som hon kommer gilla och uppskatta.

Här går vi igenom 6 snabba saker du kan göra, som kommer ta dig mindre än 9 minuter totalt – som kommer göra dig mer attraktiv och som kommer hjälpa dig att göra ett så bra intryck som möjligt.

8.5 minuter. Det hinner du med.

Borsta tänderna

Att ha en fräsch mun är förstås otroligt viktig (oavsett om du ska på dejt eller inte) och tjejen du ska träffa kommer definitivt uppskatta att du har en fräsch andedräkt och att du inte har synliga matrester mellan tänderna.
Du vill inte att lukten av den där chili con carnen du åt till lunch ska kännas när du pratar med en tjej, eller hur?

Perfecto rekommenderar:
Se till att du borstar tänderna OCH gör rent tungan med en tungskrapa innan du går ut. Att göra rent tungan med en effektiv tungskrapa hjälper något otroligt mot dålig andedräkt. Vi rekommenderar denna: Tungskrapa

Du kommer känna dig fräschare och hon kommer gilla det!
Speciellt om ni börjar bli intima med varandra.

Tid: 1 minut.

Tips: Som en extra åtgärd efter tandborstningen kan du använda en munspray för att få en fräschare andedräkt. Kolla in vår: SB12 munspray recension

Exfoliera huden och återfukta den.

Det är lätt att se lite sliten ut, speciellt efter en hel dag på jobbet och förstås om du sovit dåligt natten innan du ska på dejt. Genom att tvätta ansiktet, exfoliera huden och sedan återfukta den kan du göra så att du ser mycket piggare ut och förstås mycket fräschare ut.

Perfecto rekommenderar:
Skölj ansiktet, exfoliera huden sedan med en produkt som passar din hudtyp och återfukta ansiktet efter det med en ansiktskräm eller ett ansiktsserum som återigen passar din hudtyp. Du kan läsa mer om just det här i vår guide till hudtyper och ansiktskrämer

Lite tid? Då rekommenderar vi att du kolla in denna ansiktsrengöring för män och denna ansiktskräm för män från Bulldog. Båda är bra och effektiva.

Tid: 2 Minuter.

Ta på dig en fräsch vit skjorta

En vit skjorta är aldrig fel. Oavsett om du ska klä dig avslappnat eller mer uppklätt.

En vit skjorta får dig att se fräschare ut, det är manligt, snyggt och den skapar en känsla av stil och klass som balanserar upp en avslappnad stil på ett snyggt sätt och kompletterar en uppklädd stil på ett perfekt sätt.

Här har du snygga skjortor att välja på.

Du kan även läsa mer om varför en vit skjorta bör finnas i varje mans basgarderob här: basgarderob för män

Perfecto rekommenderar:
Se till att skjortan är nytvättad och glöm ALDRIG att stryka den.
Det positiva med att bära en skjorta försvinner om den är alldeles skrynklig.

Tid: 2 minuter för att stryka skjortan på ett bra sätt och ta på den.

Putsa skorna

En tjej lägger nästan alltid märke till dina skor. Det är en av dom sakerna som en kvinna nästan alltid kollar på och det är förstås viktigt att dina skor (oavsett om dom är sneakers eller dressade skor) ser så bra ut som möjligt.
Att rengöra dina sneakers eller dressade skor/kängor är viktigt.

Perfecto rekommenderar:
Gör rent dina sneakers eller putsa dina dressade skor innan du går ut. Använd skokräm eller vax för att putsa dina dressade skor (om dom tål det förstås), så att dom ser så rena och blanka ut som möjligt.
Har du sneakers så kan du rengöra dom genom att lite snabbt borsta rent dom och använda tvål och vatten för att göra rent gummidelarna av skorna (den nedre kanten vid sidan som löper längs med hela skon). Man kan göra stor skillnad bara genom att få bort smutsen som fastnat på sidan av skon.

Tid: 1 minut för Dressade skor. 2 minuter för sneakers.

Tips på att rengöra sneakers kan du hitta här: rengöra sneakers

Ta på en attraktiv herrparfym

Det visuella (hur du ser ut) är förstås en viktig sak, men det är precis lika viktigt att du luktar gott på ett attraktivt sätt. Att spraya på en parfym är enkelt och det går snabbt, så det finns ingen anledning till att du inte ska göra det.
Hon kommer definitivt gilla att du luktar gott!

Perfecto rekommenderar:
Använd parfym. Vilken parfym beror helt på om ni ses på dagen eller på kvällen, om det är en varmare årstid eller om det är kallt ute osv. Välj gärna en herrparfym som innehåller vanilj och/eller mysk. Två doftnoter som (enligt studier som gjorts) gör dig mer attraktiv och som kan hjälpa dig att uppfattas som sexigare.
Om det är första dejten så kan du köra på ”säkra kort” som Dior Sauvage, Paco Rabanne One Million (eller flankern One million Cologne), Chanel Blue for men,  Versace Dylan Blue eller Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo.

Alla parfymer är olika. Lär känna dina parfymer och hur dom lägger sig på din hud och dosera antalet sprayningar efter det. Men generellt kan bör du spraya en gång på vardera handled, en gång på vardera axel, på båda sidorna om halsen och i nacken. På detta sätt kommer du lukta gott både på distans och när hon är lite närmare dig.

Tid: 30 sekunder.

Tips: Använd en herrparfym som tjejer gillar! Vi rekommenderar vi att du läser vår guide här: herrparfym som tjejer gillar

Klipp naglarna

Oklippta naglar är otroligt oattraktivt. Det är inte en dealbreaker, men har du inte klippt naglarna kan du ge intrycket av att du antingen inte bryr dig eller att du helt enkelt inte är renlig av dig – båda dessa ger minuspoäng i hennes ögon.

Och det finns ingen som helst anledning till att inte se till att naglarna är trimmade och fina.

Perfecto rekommenderar:
Använd en nagelklippare så går det snabbt. Inget komplicerat – se bara till att få det gjort.

Tid: 1 minut

Oavsett om du gör alla 6 sakerna på den här listan eller om du bara gör några av dessa saker så kommer du definitivt göra ett bättre intryck än om du inte hade gjort något.

Viktigaste av allt: slappna av på dejten, se till att både hon och du har kul och glöm aldrig att alltid vara en gentleman!

För mer om att dejta tjejer, förhållanden och relationer rekommenderar vi det här:

  • Hur blir man snygg som kille
    Tips på hur du blir snygg som kille. Allt från träning till skönhet och mycket mer.
  • Saker som gör män mer attraktiva
    Här går vi igenom många olika saker som gör män mer attraktiva för kvinnor. Och det är saker som inte har med utseendet att göra. Läs!
  • Första dejten tips
    Första dejten är en av de absolut viktigaste. Det är på första dejten de flesta bestämmer sig för om det ska bli en andra dejt eller inte. Det här är första dejten tips för killar.